Четири купувачи на руски газ от ЕС вече са започнали

...
Четири купувачи на руски газ от ЕС вече са започнали
Коментари Харесай

Bloomberg: 4 клиенти на Газпром от ЕС плащат в рубли, 10 компании имат сметки в Газпромбанк

Четири купувачи на съветски газ от Европейски Съюз към този момент са почнали да заплащат за доставките в рубли, както изиска Кремъл. Това твърди Bloomberg, като се базира на източник, непосредствен до съветската газова компания.

Според данните на организацията - нови спирания на снабдяването с гориво не се чакат най-малко до втората половина на месец май, в случай че други европейски страни откажат да извършват условията на Москва. 

Анонимният източник на Bloomberg твърди, че 10 европейски компании са си разкрили валутни и рублеви банкови сметки в " Газпромбанк ", с цел да могат да превеждат парите за получените газови доставки по модела, натрапен от Владимир Путин. 

В информацията не се разкрива кои са страните, които са се съгласили с този механизъм. 

Полша и България бяха първите страни, които се оказаха със спрени доставки на природен газ поради отхвърли да заплащат по схемата на Путин. 

Европейска комисия дефинира протичащото се като " безпричинно и недопустимо " решение, което потвърждава, че " Русия е обезсърчителен снабдител на природен газ ". 

В България обаче и президентът Румен Радев, и най-голямата опозиционна партия ГЕРБ упрекнаха държавното управление за това, че е позволило " Газпром " да спре доставките и намекнаха, че кабинетът има намерение да " върне медиаторите " посредством внезапно повишение на цените на горивото от различни снабдители. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР