Четири финала ни предложи неделният ден, след който няколко впечатляващи

...
Четири финала ни предложи неделният ден, след който няколко впечатляващи
Коментари Харесай

Обзор на деня – 13 февруари, неделя


Четири финала ни предложи неделният ден, след който няколко впечатляващи победни серии продължиха, а АТР турът има своя най-нов първенец.

St. Petersburg Ladies Trophy: Анет Контавейт – Мария Сакари 5-7, 7-6(4), 7-5

20-а поредна победа на закрито и пета купа в този интервал – това донесе за Анет Контавейт финала на шампионата от категория WTA 500 в Санкт Петербург. Двубоят за трофея сред №1 и №2 в схемата продължи съвсем 3 часа, а Сакари несъмнено може да съжалява доста. Тя водеше с пробив във втория сет, а в третия задатъкът ѝ бе 5-2 преди естонката да завоюва последните 5 гейма.


ABN Amro World Tennis Tournament: Феликс Оже-Алиасим – Стефанос Циципас 6 4, 6-2

Финалът в Ротердам стартира час след този в Русия, само че приключи по-рано. Причината бе Феликс Оже-Алиасим, който изигра свръхестествен дуел и не остави никакви шансове на Стефанос Циципас. Канадецът сподели, че осемте изгубени финала на равнище АТР досега не са проблем и повече от справедливо доближи до първия си трофей на най-високо равнище. За гърка това бе осми следващ край от АТР 500, който той губи.


Argentina Open: Каспър Рууд – Диего Шварцман 5-7, 6-2, 6-3

В Буенос Айрес финалът опълчи първите двама в схемата и последните двама първенци в шампионата. Рууд загуби първия сет, само че по-късно показва ясно, че сега е по-силният от двамата. Норвежецът записа 18-а поредна победа на клей на равнище АТР 250 и към този момент има шест трофеи в последните девет месеца.


Dallas Open: Райли Опелка Дженсън Бруксби 7-6(5), 7-6(3)

В Далас Райли Опелка стигна до третата си АТР купа след трети мач през седмицата, в който завоюва в два тайбрек сета. Финалът бе равносилен, само че 211-сантиметровият американец за следващ път показва, че умее да показва най-хубавия си тенис в решителния дълъг гейм.

Успехът го връща в топ 20. За Бруксби остава утешението, че в понеделник ще дебютира в топ 50 – една година, откакто бе отвън топ 300.


Другите забавни вести от деня:

Синер пред изненадваща разлъка с Пиати

Григор Димитров тренира с Корда в Делрей Бийч

Басилашвили обвинен за присъединяване в уречен мач

Още един сигурен шампионат в графика на Новак Джокович

Сценариите: Как Медведев може да стане №1 в света на 28 февруари
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР