Често ли искате да хапнете нещо сладко няколко часа след

...
Често ли искате да хапнете нещо сладко няколко часа след
Коментари Харесай

Ето как да потиснете апетита си към сладкишите

Често ли желаете да хапнете нещо сладко няколко часа след хранене? Може би си взимате бонбонче, с цел да се преборите със следобедната отмалялост, а по-късно кола, с цел да преборите умората след умората. Ако сте забелязали, че яденето на сладки неща ви кара да желаете още, не сте единствените.

Простите въглехидрати без задоволително белтъчини или мазнини могат за малко да задоволят глада и да дадат бърз прилив на сила, само че постоянно още веднъж си оставате гладни.

По природа обичаме сладки неща. " Сладкото е първият усет, който хората избират още от раждането си ", споделя доктор Кристин Гербщадт. Захарите освобождават серотонин - химикал, който усъвършенства настроението в мозъка. Въглехидратите обаче са под разнообразни форми, като пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, с значими фибри и хранителни субстанции, захарите също по този начин освобождават ендорфини, които ни отпускат.

За по-здравословен метод на живот и с цел да отблъснете желанието за за сладко пробвайте някое от следните неща:

Разходете се, обадете се на другар

Ако не можете да спрете да мислите за избрана сладка закуска или ви е мъчно да се концентрирате върху работата си, до момента в който не задоволите желанието си за захар, единствено 60 до 90 секунди разпръскване могат да бъдат от голяма важност.

Кратка разходка, позвъняване на другар, слушане на приятна музика или съвсем всевъзможен тип активност, която обезпечава " отмора ", може да помогне за понижаване на интензивността на желанието.

Дъвка с мирис на канела

Когато ви обземе предпочитание за сладко, на което се пробвате да устоите, пробвайте да дъвчете дъвка с мирис на канела. Дъвката с канела може да бъде изключително ефикасна заради неповторимия си усет. За справяне с желанието могат да се употребяват и други усети. Сортовете дъвки, комбинирани с аромати като канела или мента, могат да дадат положителни резултати.

Ключът е усетът на дъвката, която дъвчете, да е прелестен и да служи за разпръскване на сетивата.

Чаша черешов сок

Предварителните изследвания акцентират антиоксидантните свойства на съединенията в черешите.

Освен това тръпчивостта на черешовия сок, произлизаща от органичните киселини, може да подтиква сензитивните към наслада вкусови рецептори. Твърди се, че сокът от череши може да помогне и за поощряване на по-здравословен сън. Проучване открива, че потреблението на черешов сок понижава тежестта на безсънието при осем възрастни.

Ароматни подправки вместо захар

Заместването на захарта с подправки в рецептите може да понижи приема на захар и да задоволи апетита ви, като отстрани " желанието за сладко ".

Подправки като индийско орехче, джинджифил, кардамон, кокос и канела могат да задоволят потребността ви от нещо мощно и сладко без непотребна захар. Можете да добавяте канела към киселото мляко, да пиете чай от джинджифил или да овкусявате пилешкото си месо с индийско орехче.

Подход " ако-то "

Ако след обяд ви се прияде нещо сладко, можете да изберете ябълка с фъстъчено масло. Може да е потребно да замените сладкишите с други възможности и да обмислите причинно-следствения подтекст, който може да възникне след хранене.

Приспособяването към тази концепция оказва помощ да се избегне импулсивното посегателство към кутията с бисквити. Вместо да се поддавате на неочакваното предпочитание за шоколадов бонбон, пробвайте да съобразите потреблението на сладко с авансово планувани хранения в границите на дневната си доза калории. Наличието на проект в мозъка може да понижи вероятността от импулсивно предпочитание за сладко.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР