Черноморският град Одеса е атакуван от балистични ракети тази нощ.

...
Черноморският град Одеса е атакуван от балистични ракети тази нощ.
Коментари Харесай

Атака с балистични ракети в Одеса

Черноморският град Одеса е нападнат от балистични ракети тази нощ. Пострадали са 14 души. На всички е оказана помощ, а един от тях е приет в болница, оповестява кметът на града Хенадий Трукханов.

На фрагментите, които той разгласява в обществената мрежа Телеграм, се вижда гъст пушек от пожар в пощенско хранилище в украинското пристанище. 

Одеса е честа цел на съветски офанзиви и през последните два дни ракети удариха обекти в града, убивайки осем души. В Одеска област живеят към 150 000 българи.

Петима души бяха убити в понеделник при друга офанзива на Москва, оповестиха управляващите. В продължение на месеци офанзивите в украинските градове не стопират и дори се ускорява натискът на фронта в Източна Украйна преди идването на извънредно значими американски оръжия.

В края на април 61 милиарда $ военна помощ за Украйна бяха  одобрени от Камарата на представителите в американския конгрес. Републиканци и демократите се сплотиха зад решението да поддържат обща помощ от малко над 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван.

Тогава овации посрещнаха позитивния избор за украинската помощ. Дълго гласуването ѝ беше в задънена улица поради съпротивата на част от републиканците.

Чрез пакета военна помощ от близо 61 милиарда $ за Украйна, Съединените щати ще могат да възобновят военните доставки за Киев, които са прекратени от няколко месеца. 

Пакетът с военна помощ беше препоръчан от президента Джо Байдън още през октомври предходната година, по-късно беше блокиран от Камарата на представителите, където болшинство има републиканската партия. През тези месеци американските управляващи съобщаваха, че в случай че Украйна не получи военната помощ, може да изгуби войната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР