Черният дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм

...
Черният дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм
Коментари Харесай

Регенерирайте черния си дроб: Ставате съвсем нов човек само с тези две простички съставки

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм и от вярното му действие зависи директно и работата на останалите елементи от тялото. Той играе ролята на пречиствателна станция, само че това напълно не значи, че няма потребност от профилактика и грижи. Даже в противен случай – това е наложително, изключително за хората, прекарали хепатит или тези, които прекаляват с цигарките и алкохола. Природата и тук ни е дала съвършените оръжия, с които да решим натрупалите се проблеми. Комбинация от зехтин и прясно изцеден лимонен сок са същински еликсир за черния дроб, а единствено едномесечна елементарна терапия на процедура ни прави нови хора! Най-добре е да се снабдим с първокласен студено пресован зехтин, какъвто към този момент се намира на всички места у нас.

Всяка заран на гладно се одобряват по 2 супени лъжици от зехтина, разбъркан с изцедения сок от половин лимон. Ефект от лечението се усеща още след 10-ия ден, само че най-добре е процедурата да продължи месец. Освен това зехтинът се отразява благотворно върху сърдечно-съдовата система и поддържа холестерола в норма.
Черният дроб е извънредно значим за здравето, написа mila.bg. Този огромен орган работи непрекъснато, с цел да филтрира и да достави със съсирващи белтъци циркулиращата в тялото кръв, да усвои потребните съставки в храната и да изхвърли нездравословните и отровните субстанции, попаднали в организма.

Без работещ черен дроб тялото изключва и това може да стане, в случай че самият черен дроб бъде токсичен. За благополучие той си има личен механизъм за детоксикация. И въпреки всичко този орган би трябвало да бъде подпомаган, с цел да се усеща добре.
Ето няколко съвета по какъв начин да поддържате черния си дроб работоспособен и в положително здраве:
1. Четете етикетите на храните
Трябва да се внимава най-вече са това какъв брой захар и фруктоза съдържат и дали са им добавени изкуствени оцветители, овкусители и подсладители. Вредно за черния дроб е и наличието на соево олио и други нискокачествени мазнини, както и на трансмазнини. Захарта е извънредно нездравословна за черния дроб. Също като алкохола тя може да го разболее, в случай че се употребява в огромни количества.

2. Избягвайте алкохола
Макар чаша алено вино дневно да е потребна, пиенето на прекалено много алкохол претрупва черния дроб, който би трябвало да го разгради. Препиването и постоянната приложимост на алкохол предизвикват цироза на черния дроб. Ето за какво е добре отвреме на време да давате отмора на своя от алкохолни напитки.
3. Избягвайти храни, към които сте алергични
Въпрос на благоразумие е да не ядете нещо, към което имате арлегия, даже слаба. Но в случай че ви е необходим още по-сериозен претекст за това, имайте поради че питателните алергии удрят право в черния дроб сходно на отровните гъби.

4. Пийте вода
Всеки знае, че би трябвало да се пият по 8 чаши вода дневно – т.е. към 2 литра. Тялото би трябвало да е хидратирано, с цел да може да изхвърля отрови през пикочния мехур и червата, което облекчава работата на черния дроб.
5. Яжте органични храни
Неорганичните храни съдържат пестициди, хормони и антибиотици, които би трябвало да бъдат филтрирани от черния дроб. Продуктите за дома също би трябвало да са естествени и органични, тъй като кожата на индивида всмуква всичко и токсините елементарно влизат в тялото през нея.

6. Яжте разнообразна храна с доста плодове и зеленчуци
Наблягайте и на ферментирали храни – туршии, кисело мляко, кисело зеле и прочие Те поддържат чревната флора от потребни бактерии в положително здраве. А тези бактерии създават какво ли не – от храносмилателни ензими до хормона серотонин. Здравият храносмилателен тракт облекчава доста работата на черния дроб при филтрирането.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР