26-годишният Константин Сакаян от София се нуждае от нашата подкрепа,

...
26-годишният Константин Сакаян от София се нуждае от нашата подкрепа,
Коментари Харесай

Млад мъж със сарком на Юинг се нуждае от помощ за лечението си

26-годишният Константин Сакаян от София се нуждае от нашата поддръжка, оповестява bTV. Тежката диагноза е сарком на Юинг. От клиника в Турция дават вяра, че може да се възвърне, само че сумата е непостижима за околните му.

Кошмарът за Константин Сакаян стартира предишното лято с болки в краката. След редица проучвания и биопсия излиза наяве, че е с онкологично заболяване – сарком на Юинг. Прави опит за лекуване в България, само че несполучливо. Константин и майка му са принудени да заминат за лекуване в Турция.

„ Обърнахме се към няколко клиники в чужбина и единствено от Турция ни върнаха отговор, че могат да се заемат с нашия случай. Затова при започване на май месец се оказахме в Истанбул “, описа пред bTV Боряна Божилова, майка на Константин.

По време на лекуването се повяват и затруднения.

„ В момента той е на легло, защото се наложи да му се прави дренаж на бял дроб “, съобщи тя.

Преди да се разболее, Константин работи като младши специалист в Комисията за отбрана от дискриминация. Завършил е и право с добита юридическа дееспособност.

„ Той е доста открит, доста почтен човек, добър е, обича живота, обича хората желае да бъде при хората и с неспокойствие чакам момента, когато ще може още веднъж да си стъпи безусловно на краката и да се върне при сътрудниците си и приятелите си “, изясни още майка му.

Лечението му би трябвало да продължи 6 месеца. Сумата обаче е непостижима за околните му. Само един курс с химиотерапия коства 16 000 евро. А лекуването не търпи отсрочване.

„ Тоест сумата на един подобен курс би могла умерено да доближи 30 000 евро. Така че по мои изчисления не по малко от 200 000, 100 – 200 000 ще ни коства главното лекуване. Предполагам сте наясно, че едно такова лекуване продължава цялостен живот.  Той е изнемощял, той е изгубил много от телесното си тегло. Състоянието му е, не желая да го кажа, само че е тежко “, сподели още Боряна Божилова.
Тя е признателна на всички близки, които са се присъединили в събирането на средства за лекуването на Константин и се надява той скоро да се върне при тях.

Ако желаете да помогнете за лекуването на младия мъж, можете да дарите средства по следната сметка:
Дарителска сметка BG34UNCR70001525702176
Уникредит Булбанк - клон „ Ал. Стамболийски “ 90, гр. София
Титуляр - Константин Ованес Сакаян
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР