Първият трансплантиран с генетично модифициран свински бъбрек е починал почти

...
Първият трансплантиран с генетично модифициран свински бъбрек е починал почти
Коментари Харесай

Почина първият трансплантиран с генетично модифициран свински бъбрек

Първият трансплантиран с генетично модифициран свински бъбрек е умрял съвсем два месеца след интервенцията, съобщи Асошиейтед прес.

Ричард (Рик) Слейман  през март на 62-годишна възраст. Тогава хирурзите споделиха увереността си, че свинският бъбрек ще издържи минимум две години.

Екипът по трансплантации в болничното заведение излезе с изказване, в което се споделя, че медиците са надълбоко натъжени от гибелта на Слейман и сервират съболезнования на фамилията му. Според лекарите от екипа няма индикации, че той е умрял вследствие на трансплантацията.

Мъжът от Уеймът, Масачузетс, беше първият жив човек, на който е приложена процедурата. Преди това бъбреците на свине са били трансплантирани на донори в мозъчна гибел.

Двама мъже също бяха трансплантирани със сърца от свине, само че и двамата починаха в границите на няколко месеца.

Слейман беше претърпял бъбречна трансплантация в болничното заведение през 2018 година, само че трябваше да се върне към диализа през предходната година, когато организмът му сподели признаци на отменяне на органа. Когато зародили затруднения от диализата, изискващи чести процедури, лекарите му предложили трансплантация на бъбрек на прасе.

В изказване фамилията на Слейман благодари на лекарите.

„ Техните големи старания при ксенотрансплантацията дадоха на фамилията ни още седем седмици с Рик и нашите мемоари, които се родиха през това време, ще останат в мозъците и сърцата ни “, се споделя в изказването.

Близките на Слейман споделиха още, че в прочут смисъл той е приел тази интервенция, с цел да даде вяра на хилядите хора, които се нуждаят от трансплантация, с цел да оцелеят.

„ Рик реализира тази цел и неговата вяра и оптимизъм ще останат вечно “, споделят околните му.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР