Черна бюрократична дупка пречи на общините да изработят своите общи

...
Черна бюрократична дупка пречи на общините да изработят своите общи
Коментари Харесай

Депутат от БСП посочи бюрократична дупка като основен проблем в работата на общините

Черна бюрократична дупка пречи на общините да изработят своите общи усройствени проекти , уточни депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов по време на дебата по.
" Ние от нашата група ще подкрепим това предложение. Едно от десетките отлагания в разнообразни закони, заради аргументи най-много в несправяне на администрацията със законодателните периоди.
 Борисов: С промени в закона ще помогнем и на дребните кметове (ВИДЕО) Борисов: С промени в закона ще помогнем и на дребните кметове (ВИДЕО)
Малките кметове ги свързах с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10 часа ще се срещнат и там в случай че би трябвало да се промени закона, за финансирането...
Този въпрос с общите устройствени проекти сме го коментирали в годините., сподели още Генов.
По думите му едно от ведомствата, отговорно за това, е Министерство на културата. Той посочи, че за културно-историческото завещание преписките се бавят с месеци, а на някои общини и с години.
" От тази естрада сме задавали въпроса към министъра.? Министерство на регионалното развитие обезпечава част от средствата за изработването на общите устройствени проекти. Има кметове, които не нехаят и не си мърдат пръста това да се случи. По Закона за районното развиване министърът има право да глоби такива кметове. Досега не съм чул някой кмет да е санкциониран ", сподели още Генов, представен от Фокус.
Депутатът от БСП  предложи да се върне към концепцията за правене на методика и да се обезпечи по-бърза пътека от страна на бюрократичните процедури.
 ВАП: Общините всеобщо не актуализират наредбите за размера на животновъдната активност ВАП: Общините всеобщо не актуализират наредбите за размера на животновъдната активност
От Върховна административна прокуратура /ВАП/ е инициирана инспекция, касаеща задължението на общинските препоръки да одобряват наредби по член..
" Този период от 2 години да бъде период от 2 години и страната в лицето на Министерство на регионалното развитие и останаите ведомства, които съгласяват да обезпечат една бърза писта, по която тези общи устройствени проекти да минат и да влязат в действие, тъй като те са в полза на всички български жители ", добави още Манол Генов.;
Още: ВАП:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР