Стефан Сежурне, външен министър на Франция, сподели позицията на страната

...
Стефан Сежурне, външен министър на Франция, сподели позицията на страната
Коментари Харесай

Френският външен министър: Условията за признаване на Палестина все още не са изпълнени

Стефан Сежурне, външен министър на Франция, показа позицията на страната по отношение на признаването на палестинска страна, като акцентира, че нужните условия за сходен ход не са изпълнени.

Изявлението идва на фона на известия от някои европейски страни, които показват желанието си да признаят самостоятелна палестинска страна, целяща поощряване на мира в района.

Сежурне акцентира, че признаването на палестинска страна надвишава просто алегоричен жест или политически сигнал. Той се преглежда като дипломатически инструмент, предопределен да поддържа визията за две народи, Израел и Палестина, които съжителстват спокойно и несъмнено.

Докато Франция възприема внимателен метод, други европейски страни подхващат смели стъпки. Норвегия, под управлението на министър-председателя Йонас Гаре Сторе, дружно с Ирландия и Испания, заявиха желанията си да признаят Палестина като самостоятелна страна на 28 май. Това отразява възходящото предпочитание измежду европейските страни да допринесат за напъните за мир в Близкия изток, макар че одобряват разнообразни тактики за това.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР