Ченгета от Враца разкриха мрежа от телефонни измамници, съобщиха от

...
Ченгета от Враца разкриха мрежа от телефонни измамници, съобщиха от
Коментари Харесай

Удар на полицията! Врачански ченгета разкриха мрежа от телефонни измамници

Ченгета от Враца разкриха мрежа от телефонни измамници, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в града под Околчица.
Случката е от 1 юли. Тогава в районното ръководство на Бяла Слатина било формирано досъдебно произвеждане във връзка подадено тъжба от локална жителка. Тя декларирала,  че на същата дата е била излъгана от лице, което ѝ се е обадило на мобилния и стационарния телефон, като ѝ споделил, че синът ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека и се намира в полицията. Измамникът допълнил, че, с цел да го освободят от полицията би трябвало да му заплати парична сума в размер на 7 000лв. Жената предала сумата на  лице с незнаен автомобил.
От извършените издирвателни мероприятия на 3 юли е открита колата – „ Ауди А6 “, благосъстоятелност на 27-годишен мъж от монтанското село Долни Цибър. Справка в масивите на Министерство на вътрешните работи посочила, че младежът е престъпно не проявен и не е осъждан. 
При последвали оперативно-издирвателни мероприятия същия ден лекият автомобил е спрян за инспекция от екип на районното ръководство в Бяла Слатина. При контрола е станало ясно, че зад кормилото седи притежателят на „ Ауди “-то, а с него пътувал престъпно проявен мъж от Козлодуй. 
При осъществената инспекция е открито, че лидерът придвижва сума в размер на 22 000лв., които предал непринудено на органите на Министерство на вътрешните работи. Той разказал на ченгетата, че е получил парите от двама възрастни в региона на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца.
За случая  е известено управлението на регионалната дирекция на МВР-Враца. След координиране с ГДНП са извършени бързи оперативно-издирвателни мероприятия със съдействието на регионалната дирекция на МВР-Плевен, регионалната дирекция на МВР-Велико Търново и ОД на МВР-Русе. 
Вследствие на извършените дейности на основния път Бяла- Русе, на отбивка на 1.8 км. от изхода на Бяла в посока Русе е арестуван 34-годишен русенец в миг на приемане на пратка, която съдържала парична сума. 
Извършен е оглед, при който са открити и конфискувани мобилен телефон, употребен от лицето, както и транспарантен найлонов плик, съдържащ два броя хартиени плика с лого на банка ДСК, съдържащи парична сума.
Последвало претършуване и изземване в парцел в Русе, населяван от хванатия. При обиска са открити и конфискувани парични суми в размер на  1 200лв., 1 200евро, 200 щатски $ и разнообразни по тип златни украшения. 
Тримата измамници са арестувани за период до 24 часа в районното ръководство на Бяла Слатина.
Работата по случая продължава.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР