Чехия, Унгария, Полша и Словакия са предложили 35 млн. евро,

...
Чехия, Унгария, Полша и Словакия са предложили 35 млн. евро,
Коментари Харесай

Унгария, Полша, Чехия и Словакия предлагат финансиране за справяне с мигрантите

Чехия, Унгария, Полша и Словакия са предложили 35 млн. евро , с цел да подкрепят план на Европейския съюз, целящ подсилване на отбраната на границите в Либия , откакто срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, където миграцията ще бъде една от главните тематики, стартира.

Освен миграцията водачите на Европейски Съюз се чака също по този начин да одобрят прекосяване към идващия стадий на договарянията за Брекзит по време на двудневната среща на върха. Това е последният път, в който водачите на Европейски Съюз се срещат в Брюксел през тази година.

 Унгария отхвърли проект на Естония за бежанците, остава твърдо срещу миграцията
Унгария отхвърли проект на Естония за бежанците, остава твърдо срещу миграцията

Унгария счита, че противозаконната имиграция е рискова

Ходът за финансово подкрепяне на ръководения от Италия план в Либия има за цел да показва опитите на четирите страни , които принадлежат на така наречен Вишеградска четворка в границите на Европейския съюз, да допринесат с решения по въпросите на миграцията .

Страните от Вишеградската четворка от дълго време подлагат на критика политиките на Европейски Съюз за наложителните квоти за разпределение на мигранти, идващи в Италия и Гърция на път за други страни от Европейски Съюз. Те също по този начин приканиха за ограничение на потока от мигранти в страни отвън Европейски Съюз.

" Финансовото изпитание и готовността за осъществяване на плана е още една проява на убедеността на страните от Вишеградската четворка, че ефикасното справяне с миграционния напън върху Европа допуска гарантиране на отбраната на външните граници, като се обърне внимание на дълбоките аргументи на казуса ", акцентират четирите страни в изказване.

 Полша завоюва разногласието за миграцията с Европейски Съюз, разгласи министър председателят Беата Шидло
Полша завоюва разногласието за миграцията с Европейски Съюз, разгласи министър председателят Беата Шидло

Полша през днешния ден се преглежда в Европа като страна без тероризъм

Предложението беше оповестено след среща на водачите на Вишеградската четворка с италианския министър председател Паоло Джентилони и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че политиката на Европейски Съюз за отбрана на външните граници и работата по оправянето с дълбоките аргументи на миграцията е политиката, която " работи добре на място, и реализира резултата, който чакахме ".

" Така че това е повода, заради която желаеме в този детайл на миграционната политика да бихме желали да засилим нашето съдействие ", посочи Орбан.

Юнкер уточни, че през лятото е изискал от страните от Вишеградската четворка да помислят по какъв начин биха могли да оказват помощ във връзка с политиката на Европейски Съюз за миграцията, тъй като счита, че имало " недуразумения " и че другите страни не знаели " какво фактически мисли другият ".

" Всичко това не е изцяло остранено, само че въпреки всичко създадохме положителни връзки с Виктор и с неговите сътрудници - основно с моя добър другар Виктор ", акцентира Юнкер.

Председателят на Европейска комисия приветства " първите резултати " от това по-тясно съдействие.

" Това е доказателство, че страните от Вишеградската четворка са част от общия консенсус за взаимност с Италия и с други ", посочи Юнкер, добавяйки: " По изключение, аз съм благополучен човек през днешния ден. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР