Чехия обяви 23 декември за ден на национален траур, след

...
Чехия обяви 23 декември за ден на национален траур, след
Коментари Харесай

Чехия обяви 23 декември за ден на национален траур

Чехия разгласи 23 декември за ден на народен печал, откакто студент умъртви 14 души и рани други 25 в Карловия университет в Прага.

Късно вечерта пред Факултета по изкуства, където се разигра нещастието, се събраха студенти, с цел да възпламенят свещи и да почетат паметта на починалите.

Младите хора са в потрес и не проумяват какво е стимулирало сътрудника им. 24-годишният стрелец учи в университета, няма престъпно минало.

Предполага се, че преди да открие огън в образователното заведение е умъртвил татко си и може би има връзка със гибелта на други двама души, открита предходната седмица.

Според BBC това е една от най-смъртоносните всеобщи стрелби в най-новата история на Европа, съобщи Българска национална телевизия. Президентът на Чехия – Петър Павел, изрази „ беззащитен яд “ от загубата на толкоз доста младежи, само че прикани казусът да не се политизира.

„ Призовавам никой да не се възползва от този драматичен случай. Той не трябва да се употребява политически или с цел да се нападна полицията, както и за разпространяване на дезинформация. Призивът ми е към всички. Политици, медии, жители. Всички, които имат достъп до обществени медии, тъй като това, от което най-вече се нуждаем сега, е въздържаност и единодушие “, съобщи президентът на Чехия Петър Павел.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР