Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин -

...
Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин -
Коментари Харесай

Кадиров призна за 23-ма убити чеченски бойци при украински обстрел

Чеченският водач и съдружник на съветския президент Владимир Путин - Рамзан Кадиров, заяви, че при украински обстрел по-рано тази седмица са починали 23-ма от бойците му, а 58 са били ранени, съобщи Ройтерс.

В обява в обществената мрежа Telegram Кадиров прецизира, че това се е случило в южната област Херсон.

" Всички избавителни действия на мястото са приключени, има финален лист на починалите и ранените - 23-ма бойци са убити и 58 ранени ", уточни той.

Съобщението му е извънредно поради обстоятелството, че от началото на войната проруските сили рядко признават претърпяването на обилни загуби на бойното поле, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Кадиров, който ръководи самостоятелната мюсюлманска република в Южна Русия - Чечения, се самоопределя като пехотинец на Путин и споделя, че е изпратил контингент от хиляди чеченски бойци за присъединяване във войната.

" Да, нашите загуби в ранните часове на деня бяха огромни, само че чеченците вземат участие в джихад и в случай че им е съдено да паднат в свещената война, това е чест и огромна наслада за всеки същински мохамеданин ", съобщи Кадиров.

" След нападението чеченските сили започнаха ответна офанзива и убиха към 70 украинци ", добави той. Изнесените от него данни не могат да бъдат тествани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР