Частичният Шенген и то при тези допълнителни условия не може

...
Частичният Шенген и то при тези допълнителни условия не може
Коментари Харесай

Бивш министър на транспорта: Частичен Шенген не е успех

" Частичният Шенген и то при тези спомагателни условия не може да се смята за триумф. Няма логичност да се изисква в този момент да засилим съществено границата, а след една година да няма граница. Нямаме ясно обещана дата за цялостното влизане, явно няма да стане през 2024, надали и през 2025. Предстоят европейски избори, т.е. до края на годината ще се образува новата Европейска комисия, а остарялата надали ще се ангажира с такова решение. Тоест, остава за 2025. Освен това в този момент има белгийско председателство – там не са сложени проблемите на България и Румъния. След това е унгарското, а знаете тяхната позиция ".

Това сподели някогашният министър на превоза Петър Мутафчиев.
" Много е мъчно да се каже по какъв начин морският Шенген ще повлияе на търговията по вода. За въздушния – хората ще чакат към 20 мин по-малко на летището.
При състояние че сме изпълнили всички задължения, извънредно недопустимо е да ни се постанова несъгласие. Ние не сме втора употреба страна.
За БДЖ – няма логичност страната да купува влакове и да ги дава на частни компании като част от либерализацията на пътнически транспорти ", добави той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР