Бюджет 2023 Бюджет и финансиМинимална заплата от 850 лв. ще

...
Бюджет 2023 Бюджет и финансиМинимална заплата от 850 лв. ще
Коментари Харесай

Минималната заплата скара синдикати, бизнес и министри

Бюджет 2023 Бюджет и финансиМинимална заплата от 850 лева ще усили недостига със 700 млн. лева.Бюджет и финансиА ще има ли „ болшинство на бюджетния разсъдък “?
Представителите на синдикалните организации не утвърдиха концепцията на служебното държавно управление за удължение на тазгодишния бюджет до сформирането на постоянно държавно управление. Това стана ясно по време на Националния съвет за тристранно съдействие, който се събра изключително по въпроса за бюджета за идната година. Така нареченият удължаващ закон за Бюджет 2022 бе утвърден от бизнес асоциациите.

Това е единственият верен метод. Всякакъв различен метод крие доста опасности, които са изцяло неоправдани и непотребни “, счита ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. 

Председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев пък уточни, че този законопроект

дава високи гаранции за непоклатимост “.

Основното възмущение от страна на синдикатите е фактът, че при продължение на тазгодишните бюджети минималната работна заплата остава замразена на 710 лева Представителите на служащите и чиновниците описаха това като „ недопустимо “, както и че няма да бъде признат необлагаемият най-малко, за който сякаш четирите партии в предходното ръководство си бяха стиснали ръцете, само че по този начин и не направиха крачки към неговото осъществяване.

Ето за какво съгласно синдикатите това е един от най-лошите разновидности за идната година, които бяха показани, а държавното управление е трябвало да работи по-смело.

Всички параметри, които бяха заложени досега, се предлага да бъдат удължени, без да се знае докога. Елементарна отговорност за базисни управнически решения няма кой да носи в страната “, счита основният икономист на КНСБ Любослав Костов.

Според него по този начин се замразява политиката по приходите, което в изискването на огромна инфлация не дава отговор на упованията на обществото.

На процедура, като се изключи че минималната работна заплата остава замразена, такива остават и всички свързани с нея заплащания. Променят се само тези, свързани с равнището на линията на беднотия, която се покачва на 504 лева от 1 януари.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР