Бюджет 2021 е целувката на смъртта на Борисов, който знае,

...
Бюджет 2021 е целувката на смъртта на Борисов, който знае,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Бюджет 2021 е целувката на смъртта на Борисов |

" Бюджет 2021 е целувката на гибелта на Борисов, който знае, че си потегля и ще харчи пари до изборите. След което ще се заложи една бюджетна бомба на идващото ръководство, което и да е то. Бомбата ще бъде с едни повишени упования за доходи - невъзможни за осъществяване и с разноски - към този момент направени ". Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред бТВ.

Той изясни, че няма никакъв спор за това, че би трябвало антикризисен бюджет, с който да се подкрепят браншове, само че това би трябвало да става мъдро, транспарантно и на база на тактика. Нищо от това не виждаме в този бюджет и парите не стигат до хората, безапелационен е Иванов.

" Има обмисляне на бюджета, само че за жалост е с отрицателен знак. Виждаме един бюджет, в който са надценени приходите и това е огромен проблем. Това значи, че качвайки упованията за доходи, можеш да качиш и тези за разноските. В България редовно се харчи безотговорно и непрозрачно ", добави още той.

COVID-кризата

" Управляващите изпуснаха времето за подготовка на системите, по тази причина в този момент виждаме тази поредност от импровизации. Това генерира безпорядък и дезориентация у хората. Не се вижда и ясна подготовка за коледните празници. Хората занапред би трябвало да знаят дали ще могат да пътуват, за тези в чужбина - ще могат ли да се приберат вкъщи и при какви условия, какъв брой души могат да се събират на едно място, магазините по какъв начин ще работят ", коментира Иванов. 

По думите му хората са в доста мъчно състояние, тъй като огромна част от тях даже не знаят какви са ограниченията, рекомендациите, както и какво и за какво би трябвало да се прави. " Няма систематичен и явен метод в оправянето с разпространяването на ковид ", сподели още съпредседателят на " Демократична България ".  

Иванов даде образец с Белгия, която предходната седмица образува щаб, който да възнамерява имунизацията за COVID-19. " Това е съвсем военна интервенция. Трябва да се комуникира с хората по един вменяем метод, а Борисов е част от информационния проблем и носи голяма отговорност, че няма обмисляне ", добави той. 

Съпредседателят на " Демократична България " разяснява и обстановката от нощес с двамата пациенти, които починаха в Пловдив. " Това е потресаващо и е резултатът от хаоса, в който здравните служащи също са сложени. "

Пациентите са чакали в продължение на часове - единият на кислородно дишане, а другият - на стълбите. Те били пренасочени от Инфекциозната клиника.

Относно това дали е последовател на цялостното затваряне Иванов изясни, че никой не е за това да се затваря изцяло. " Но не съм и последовател на безхаберието, което сега царува. Най-много ме е боязън от това, че най-после ще платим цената ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР