Бягането като най-предпочитано кардио упражнение може да бъде заменено от

...
Бягането като най-предпочитано кардио упражнение може да бъде заменено от
Коментари Харесай

Ходене или бягане – кое е по-доброто кардио упражнение?


Бягането като най-предпочитано кардио упражнение може да бъде сменено от също толкоз дейно, само че по-малко изморително и по-лесно за използване през студените месеци занятие – ходенето пешком.

Изборът на дейно кардио упражнение е измежду най-важните задания за подсигуряване на стремежи резултат от фитнеса. Стимулирането на сърдечната активност и интензивността на повече мускулни групи за по-дълъг интервал от време обезпечава оптимално изгаряне на калории и стопяване на непотребните мазнини.

Сред най-достъпните и постоянно прилагани кардио упражения е бягането. То е потвърдено дейно, само че зимата доста понижава вариантите за тичане навън. Сякаш тъкмо за облекчение на феновете на кардио упражненията, които не желаят да изгубят тонуса си през студените месеци, излиза информация за изгодите от ходенето като опция на бягането .

Проучване на Американската кардиологична асоциация потвърждава, че ходенето пешком е също толкоз дейно кардио упражнение, колкото и тичането.

Изследванеот обгръща към 50 хиляди души, на възраст 40-50 години, разчитащи на бягането или ходенето пешком като ежедневни кардио тренировки . Тази възрастова група е особено подбрана. След 40-годишна възраст в организма настъпват разнообразни промени и точно този интервал разрешава приемане на най-достоверни данни за изгодите от избрани извършения. В тази възрастова група може да се подсигурява, че резултатът от упражненията се дължи на самите тях, а не на допълващото въздействие на странични фактори като по-високите хормонални равнища на млади години да вземем за пример.

Свързани публикации.. Джогинг - за 6 години повече 0 Час вървене пешком отстрани 8 седене на стола 0 Кардио тренировките - за какво са потребни? 0

Проучването на въздействието на ходенето и бягането върху здравето на участниците демонстрира, че двете интензивности водят до съизмеримо понижаване на риска от диабет , висок холестерол или проблеми с кръвното налягане .

Основната разлика в интерес на бягането идва от условието за времетраеност на двете кардио извършения за реализиране на избрани резултати. Установено е, че калориите, изразходени след 15 минутно тичане , може да се изгорят и с по-бързо вървене, само че за задачата ще са нужни малко повече от половин час.

Специалистите от Американското кардиологично сдружение акцентират позитивното въздействие и на двете кардио извършения

и предлагат извличането на оптимални изгоди и от двете занимания през зимата. В по-студеното време те предлагат периодично повтаряне на дни с по-краткотрайни спринтове с такива, през които да разчитаме на по-продължително вървене. Ползите и в двата случая ще са налице.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР