"Артритът" не е едно единствено заболяване. Всъщност това е неформален

...
"Артритът" не е едно единствено заболяване. Всъщност това е неформален
Коментари Харесай

Упражнения при артрит: рамене


"Артритът " не е едно само заболяване. Всъщност това е неофициален метод за наименуване на болки в ставите и на ставни заболявания. Въпреки че съществуват към 100 разнообразни вида артрит, като общи признаци могат да се посочат следните: болежка, вдървеност, понижен обсег на придвижване и оток. В резултат на това, артритът се отличава с наклонност да прави физическите тренировки

по-трудно осъществими. Важно е да се спомене обаче, че поддържането на ставите дейни – несъмнено, по верния метод - може да редуцира отрицателните резултати върху тялото.

Да вземем за образец най-честите положения, които

засягат раменете - ревматоиден артрит и остеоартрит . Ако страдате от някое от тях, може да пробвате следните категории

извършения:

Упражнения за еластичност и обсег на придвижването - понижават сковаността. Силови извършения, които построяват мускулна маса към ставите – понижават напрежението върху тях. Аеробни действия като вървене, плуване и колоездене - усъвършенстват сърдечната, белодробната и мускулната функционалност.

Нормално е артритът да направи упражненията по-предизвикателни, тъй че не забравяйте да се упражнявате деликатно, с цел да избегнете пострадвания. Преди да ги стартирате, подсигурете се, че сте загрели добре , тъй че да сте подтикнали притока на кръв към тялото. Загряването може да включва оживена 10-минутна разходка или друга лека аеробна интензивност.

Докато вършиме тези извършения, най-вероятно ще усетите обтягане в раменете, само че то не би трябвало да е мъчително. Ако обещано придвижване боли , незабавно спрете да го вършиме. Ако болката продължава няколко часа след тренировката, може да се наложи да посетите доктор.

Свързани публикации.. Ревматоидният артрит може да се предотврати 0 Кое е най-хубавото упражнение за натоварване на раменете? Фитнес препоръките на Мартин Гергов 1 Стволови кафези: Двойна терапия против артритни болки 0

Изключително значимо е да се заобикалят упражненията, които оказват несъразмерен напън върху раменете, защото това може да докара до пострадване. Понеже признаците на артрита

варират от човек на човек, избрани

разтягания могат да се окажат мъчителни или неуместни за някои хора, само че за други – не. Ето за какво е извънредно значимо постоянно да слушате тялото си по време на подготовка. В този смисъл програмата ще зависи от сериозността на признаците и от други фактори, като да вземем за пример количеството мускули към засегнатите стави.

Хората с тежки признаци могат да опитат по-леки други възможности на постоянните форми на извършения , да вземем за пример подмяна на плуването с водна терапия. Тази форма на упражнение предлага доста от същите преимущества като плуването, само че предизвиква по-ограничен напън върху раменете.

Разбира се, обърнете се към физиотерапевт , който ще успее да ви помогне в правенето на персонализиран проект за извършения и ще

ви изясни всички характерни типове извършения, които

да избягвате.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР