Физическите упражнения за укрепване на мускулите имат специфични ползи за

...
Физическите упражнения за укрепване на мускулите имат специфични ползи за
Коментари Харесай

Молекулярен превключвател регулира растежа на мускули


Физическите извършения за подсилване на мускулите имат характерни изгоди за здравето, в това число по-малък риск от преждевременна гибел и усъвършенствани когнитивни качества. От посещаващите фитнеса обаче някои вършат мускули доста по-лесно от други. Ново проучване, намерило място на страниците на журнала Nature Communications, предлага молекулярно пояснение за какво това е по този начин.

Скелетният мускул, който съставлява най-големият орган по маса в човешкото тяло, има забележителната гъвкавост да претърпява профилирани фенотипни акомодации като отговор на механични или молекулярни сигнали. Така, да вземем за пример, акомодации, водещи до хипертрофия на мускулните нишки и нараснала издръжливост, могат да компенсират положения, свързани с мускулни нарушавания, които се появяват с възрастта (саркопения) и рака (кахексия). Допълнително, ремоделирането на мускулите към фенотип на устойчивост, който включва нараснала капилярна компактност и засилен оксидативен потенциал, понижава риска от метаболитни болести като диабет вид 2 и сърдечносъдово заболяване.

Свързани публикации.. Как да трупаме мускули и топим мазнини по едно и също време? 0 Тренировките за устойчивост повреждат сърцето 2 Плуването е идеална подготовка за цялото тяло 0

Ето за какво установяването на точните механизми, които управляват мускулната акомодация, има

редица клинични изгоди. Данните от проучването на доктор Сара Лесард и нейните сътрудници показват, че активирането на митоген-активираната протеин киназа JNK по време на подготовка действа като негативен регулатор за развиването на устойчивост. С други думи, активирането на JNK подтиква мускулните нишки да порастват, което от своя страна води до увеличение на мускулната маса. Обратно, когато JNK е блокиран, различна стратегия се започва, ориентирана към по-добър аеробен

потенциал и устойчивост.

По-конкретно, негативното контролиране става посредством фосфорилиране на транскрипционния фактор, SMAD2. Учените откриват, че този развой може да бъде модулиран с помощта на характерни типове извършения (бягане и каране на колело за устойчивост и повдигане на тежести за сила). Наблюдението, че хипертрофията и акомодациите за устойчивост се контролират в противоположни направления от JNK се явява като допълнение към клиничните проучвания, че акомодацията на мускулите бива затъпена, когато силовите извършения и тези за устойчивост се извършват в границите на една и съща подготовка. Като умозаключение, става известно, че няма изгода за трениращите за устойчивост да упражняват и за мощ в това време.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР