Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг

...
Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг
Коментари Харесай

Буря остави хиляди без ток на Острова. Евакуация в Калифорния заради опасни вълни

Бурята " Герит ", която връхлетя Англия със мощни ветрове, изобилен сняг и дъжд, нощес нанесе вреди на къщи, прекъсна придвижването на влакове и остави хиляди хора без електричество в Шотландия и елементи от Северна Англия, съобщи Асошиейтед прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

В някои крайбрежни региони на Шотландия на служащи се наложи да се оправят със скорост напразно от 128 км/ч, до момента в който се опитваха да възстановят електрозахранването, което беше прекратено, откакто падащи клони и други парчета повредиха електропроводи.

Около 14 хиляди семейства останаха нощес без ток.

Полицията в Манчестър, Северозападна Англия, заяви, че късно в сряда е получила многочислени известия за къщи, развалени от кратковременно " локализирано торнадо ". На фотоси се виждат откъснати покриви на къщи и коли, разрушени от паднали дървета, а жителите оповестяват за отнесени култивиран навеси.

Местните управляващи оповестиха, че към 100 парцела са били евакуирани през нощта. Местната полиция разгласи, че става въпрос за сериозен случай заради сериозността на вредите и евентуалния риск за публичната сигурност, макар че не се оповестява за потърпевши.

" Герит " провокира и съществени разстройства в придвижването на влаковете в Шотландия, където пътуването по някои линии беше прекратено, до момента в който чиновниците не извършат цялостна инспекция на мрежата.

Снегът блокира и някои пътища в Шотландия.

Летище " Хийтроу ", главният пътнически център във Англия, анулира 18 полета в сряда поради рестриктивните мерки на контрола на въздушното придвижване по вътрешните направления. Засегнати бяха също и полетите до европейски градове като Барселона и Берлин.
Опасни талази
Първото рисково неспокойствие за тази зима в Калифорния нанесе провали по крайбрежието на щата и настъпваща стихия наложи евакуации на фона на наводнения на плажове и крайбрежни пътища, съобщи Ти Си Ей в партньорство с ДПА.

На жителите на окръг Марин в регионите на Калес Пинос, Прадеро, Сиера, Онда Ресака, Рибера и Ембаркадеро, както и на Кале де Аройо, бе подредено краткотрайно да се изтеглят.

Поради висок риск от рисково неспокойствие и наводнения по крайбрежието нощес на евакуираните поданици беше казано да се насочат към Стинсън Бийч.

Окръг Санта Круз нощес издаде предизвестие за евакуация за крайбрежните региони поради наводнения.
 Снимка АП/БТА
В рамките на зоната за евакуация е и туристическата гореща точка, известна като Рио дел Мар Еспланада. В момента тя е наводнена с няколко сантиметра вода, заяви Калифорнийският пътен патрул и предизвести жителите да заобикалят региона и да не се пробват да минават през него.

Според предизвестието за заплаха от крайбрежни наводнения на Националната метеорологична работа за региона на Калифорнийския залив, огромни талази са предизвикали обилни наводнения на плажове и крайбрежните пътища. Вълните са донесли огромни количества парчета и са наложили затваряне на някои пътища.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР