Bugatti обяви, че компанията е създала първия в света 3D принтиран

...
Bugatti обяви, че компанията е създала
първия в света 3D принтиран
Коментари Харесай

Bugatti направи най-големия спирачен апарат в света. Освен това е от титан и 3D принтиран

Bugatti разгласи, че компанията е създала първия в света 3D принтиран спирачен апарат от исполин, който също така е и най-големия в автомобилната промишленост.

От именитата марка споделят, че новият 8-бутален едносъставен спирачен апарат е първия по рода си елемент създаден благодарение на принтер машина, в сътрудничество с Laser Zentrum Nord в Хамбург, и че тестванията му в действителни пътни условия ще започнат през първата половина на тази година.

Използваната от Bugatti титаниева сплав (Ti6AI4V) общоприетоо е част от производствените процеси в космическата промишленост, включително за изработката на аеродинамични и двигателни детайли, като предлага значително по-добро показване от масово употребяваният алуминий. С размери 41/21/13.6 см, новият спирачен уред тежи само 2.9 кг, което е с към 40% по-малко спрямо аналогичен елемент, изработен от алуминий, само че е значително по-здрав.

За направата на един спирачен апарат са нужни 45 работа на принтер машината, а за достигането на необходимите размери, тя поставя 2213 слоя титаниева пудра, които поетапно се разтопяват от четири лазера.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР