Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува ежегодният си

...
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува ежегодният си
Коментари Харесай

Европейският път към електрическата мобилност: Кипър дава до 20 000 евро, България 0

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласява годишният си обзорен документ, в който събира на едно място преференциите (където има схваща се), на които може да разчита един клиент, решил да направи решителната крачка към електрификацията на своето решение за подвижност.

Според разбора на ACEA, във всяка една от 27-те страни на Европейски Съюз има планувани някакви преференции, само че измеренията им варират в извънредно огромни граници.

От асоциацията показват, че в шест страни няма никаква преференция или дотация за покупката на електрически автомобил, като показват че такова е ситуацията в Белгия, България, Дания, Финландия, Латвия и Словакия.

От ACEA подчертават и върху това, че в едвам пет европейски страни има планувани тласъци за компании, които са решили да построяват зарядна инфраструктура.

В взаимозависимост от страната, потребителите могат да разчитат на преференции и дотации както във връзка с налозите, по този начин и на покупката. По отношение на втория фактор, тласъците варират от 0 лв. (евро), както е България, до внушителните 19 000 евро в Кипър (20 000 евро с връщане на остарял автомобил).

В Италия, потребителите, които желаят да закупят напълно електромобил, могат да разчитат на до 11 000 евро дотация с връщане на остарял (EURO 0-2) автомобил, в Румъния и Ирландия до 5000 евро, Словения до 4500 евро, в Испания до 7000 евро, а в Хърватия до 9000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР