Цената на новия Swift започва от 36 990 лв. с

...
Цената на новия Swift започва от 36 990 лв. с
Коментари Харесай

Новият Suzuki Swift вече може да се поръчва, а цените остават непроменени

Цената на новия Swift стартира от 36 990 лева с Данък добавена стойност - тъкмо толкоз, колкото беше и на предходния модел. Въпреки това получавате доста по-богато съоръжение още от първо равнище.

Нивата са три, както и до момента - GL, GL+ и GLX. Още от началното равнище се оферират всички системи за сигурност, като:
• помощник за спешно прекъсване Dual Sensor Brake Support II с различаване на пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти
• различаване на пътни знаци
• адаптивен круиз надзор (ACC) с надзор на скоростта по отношение на пътните знаци
• автоматизирано превключване на дългите светлини
• система за придържане към пътната лента със сигнализиране и дейна интервенция за попречване на напускането ѝ
• система за сигнализиране при криволичене
• система за наблюдаване на „ сляпата “ зона
• система за наблюдаване на напречния трафик откъм гърба
• система за следене на вниманието на водача
• Suzuki Connect и други

В допълнение в GL получавате и нова мултимедия с 9 “ сензорен екран с навигация и безжична връзка към Android Auto и Apple CarPlay.

Всички равнища ще се оферират както с предно предаване, по този начин и с 4x4 – Allgrip Auto. Това смъква с 3 000 лева цената на най-евтината 4х4 версия, по отношение на предходния модел, при който Allgrip можеше да се поръчва от второ равнище.

Първите бройки се чака да дойдат при започване на юни, а към този момент може да се вършат предварителни поръчки с отстъпка от 1 500 лева

Представяне на новия Suzuki Swift
Емблематичният хечбек еволюира в образован стилен автомобил с изчистен дизайн, усъвършенствани функционалности за сигурност и занимателна палавост при шофиране, поставяйки си главната цел да предефинира ежедневната подвижност.

Дългогодишния любим измежду потребителите по целия свят, търсещи моден и занимателен за шофиране хечбек, завоюва голям брой награди от представянето си като световен модел през 2004 година Изцяло новият Swift се основава на наследството на своите прародители, предлагайки преживяване при шофиране, което е освен прелестно, само че и дава приоритет на комфорта, успеваемостта и сигурността. Swift участва в 169 страни и има над 9 милиона продажби досега.

Акценти на новия Swift
⚫ Изразителен нов дизайн както на екстериора, по този начин и на интериора
⚫ Най-високо в класа си равнище на системи за сигурност още от GL равнище
⚫ Изцяло нов мотор 1.2L с мека хибридна система 12V SHVS
⚫ С предно или 4х4 задвижване
⚫ Нова мултимедийна система

Изразителен нов дизайн на екстериора и интериора
Докато резервира присъщия външен контур, напомнящ на своите прародители, новият Swift е претърпял трагичен редизайн, ясно отличаващ го от предходните модели.

Външен жанр
Новият Swift излъчва повече убеденост – с черна пиано лак решетка, L-образни светлини, които се преливат в заоблените странични линии и всичко това се акцентира от разширените калници.

Отстрани, мускулестите очертания, очертаващи профила на новия Swift, и плаващият дизайн на покрива прибавят чувство за динамичност и лекост.

Триизмерните задни комбинирани светлини и необятната задна ризница му придават постоянен, само че палав тип, който се откроява на пътя.

Цветове
Новата цветова гама на Swift се състои от девет едноцветни и четири двуцветни варианти, в това число новите цветове Frontier Blue Pearl Metallic и Cool Yellow Metallic. За отбелязване е, че новият Frontier Blue Pearl Metallic се причислява към Burning Red Pearl Metallic като бездънен, ослепителен, сходен на бонбон цветови звук, символизиращ нова епоха в качеството на боята на Suzuki. И двата цвята се състоят от трислойно покритие, което води до богата текстура и мощно наситени нюанси.

Интериорен жанр
Новият Swift предлага просторна и ергономична кабина за оптимално улеснение.
Кокпитът на новия Swift те обгръща при шофиране. Дисплеят и бутоните са на комфортно разстояние и леко ориентирани към лидера, за по-лесна приложимост. Двуцветния черен и светлосив цвят на арматурното табло прелива в облицовката на предните порти със сатенирано покритие и сребристи акценти и му придава състезателен и динамичен тип.

9-инчов сензорен екран
9-инчовият сензорен екран е с HD резолюция и обезпечава бърза и точна реакция. Той включва връзка със смарт телефон както за Apple CarPlay®, по този начин и за Android Auto™ посредством Wi-Fi и USB, гласово различаване, Bluetooth® възпроизвеждане на музика и също по този начин демонстрира информация за положението на автомобила.

Усъвършенствани функционалности за сигурност
Dual Sensor Brake Support II (DSBS II)
Радар с милиметрови талази и монокулярна камера работят в композиция, с цел да откриват транспортни средства, колела и пешеходци пред автомобила и спомагат за попречване или намаляване на челни, диагонални и странични конфликти. Ако конфликтът наподобява вероятен, се издават аудио и образни предизвестия, с цел да предупредят лидера. Ако той реагира, само че не натисне спирачката с задоволителна мощ, спирачният помощник се включва автоматизирано, с цел да я укрепи. Ако вероятността от конфликт все пак се усили, системата автоматизирано ползва спирачна мощ.

Асистент за поддържане на лентата (Lane Keep Assist - LKA)
Когато е задействан адаптивен круиз надзор, LKA оказва помощ на лидера да поддържа позицията на автомобила в центъра на лентата за придвижване. Освен това, в случай че усети, че прилежащо транспортно средство или различен обект е прекомерно близо, се намесва, с цел да поддържа безвредно разстояние.

Система за наблюдаване на лидера (Driver Monitoring System - DMS)
Камера, вградена в арматурното табло, следи очите и лицето на лидера. Ако системата откри, че той е приспивен, заспива или гледа настрана от пътя, тя издава сигнален сигнал и демонстрира предупредително известие на осведомителния екран.

Други системи за сигурност включват:
- Предотвратяване на овакантяване на лентата (Lane Departure Prevention - LDP)
- Адаптивен круиз надзор (Adaptive Cruise Control - ACC)
- Разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition - TSR)
- Наблюдение на сляпата зона (Blind Spot Monitor - BSM)
- Предупреждение за напречен трафик откъм гърба (Rear Cross Traffic Alert - RCTA)
- Автоматично позвъняване на 112 при положение на произшествие (eCall)

Напълно новият 1,2-литров мотор с мека хибридна система 12V SHVS Новият 1,2-литров, бензинов, 3-цилиндров мотор в Swift включва голям брой усъвършенствания, съчетавайки спестовност на гориво и понижени излъчвания, с по-висок въртящ миг при ниски обороти за по-добра реакция и цялостна продуктивност.

Той е комбиниран с меката хибридна система SHVS за в допълнение усъвършенствано екологично показване. Тя преобразува кинетичната
енергия, генерирана по време на прекъсване, и я съхранява в литиево- йонната батерия, с цел да я употребява за подкрепяне на мотора при ускорение за по-висока горивна успеваемост.

ALLGRIP AUTO
Характерното за колите на Suzuki 4х4 познато под името ALLGRIP участва и при новия Swift. ALLGRIP AUTO e автоматизирана система за задвижване на четирите колела, която се включва, когато открие загуба на сцепление на предните колела. В този случай се трансферира въртящ миг към задните колела, осигурявайки в допълнение сцепление за шофиране по заснежени пътища или други хлъзгави повърхности.

SUZUKI CONNECT
SUZUKI CONNECT употребява информационния модул за данни (DCM) на автомобила, с цел да свърже потребителите с техните коли в действително време, позволявайки на потребителите да се възползват от комфортни функционалности посредством приложението за смарт телефон SUZUKI CONNECT. За в допълнение улеснение, някои функционалности на SUZUKI CONNECT към този момент са налични посредством 9-инчовия сензорен екран в новия Swift.

Основни функционалности:
- Известия за положението на автомобила
- Локатор на паркиран автомобил
- История на шофиране
- Предупреждение за вечерен час
- Известие за сигурност
- Предупреждение за забравени светлини или отключен автомобил
- Периодична поддръжка / Известие за евакуиране

*Източник: www.suzuki.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР