• Спокойно убежище: Range Rover Velar съдържа подобрен набор от функции

...
•	Спокойно убежище: Range Rover Velar съдържа подобрен набор от функции
Коментари Харесай

RANGE ROVER VELAR: УВЕЛИЧЕН КОМФОРТ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ

• Спокойно леговище: Range Rover Velar съдържа усъвършенстван набор от функционалности за комфорт и богатство за най-спокойното шофиране
• Приглушено придвижване: Активното шумопотискане, налично с водещите аудиосистеми MeridianTM, подсигурява, че Range Rover Velar е най-тихият автомобил в своя клас във връзка с шума от пътя
• Чист въздух: Технологията за филтриране на въздуха в купето Cabin Air Purification Plus спомага за по-чист въздух в автомобила за повече комфорт и зоркост
• Увеличен комфорт: Внимателно проектираните седалки обезпечават извънреден комфорт и опора, с многочислени регулируеми варианти, налични в цялата гама, и редица оферти за цветове
• Спокойно пътешестване: Модерните шаси системи реализират решително и гладко возене с композиция от електронно въздушно окачване, адаптивна динамичност и програмируема динамичност

Range Rover Velar обезпечава присъщата за Range Rover изисканост, с нараснал комфорт и улеснение, с цел да сътвори по-силно чувство за богатство на всеки пасажер. 

Набор от съвременни технологии реализира превъзходна изисканост при всяко пътешестване, включвайки най-новите системи за филтриране на въздуха в купето, шумопотискане и надзор на шасито.

JLR обявиха: „ Всичко, обвързвано с Range Rover Velar, се отличава с лекост и това се отразява в първокласния му интериор. Изключително добре поддържащите седалки и топлото, амбиентно осветяване в купето приветстват лидера при започване на всяко пътешестване, до момента в който модерните функционалности за комфорт, в това число най-съвременните системи за филтриране на въздуха, обезпечават отпускаща среда. В комбиниране със знаковите интелигентни системи на задвижване всяко шофиране е безшумно, решително и умерено. “

Активно шумопотискане
Технологията за интензивно шумопотискане подсигурява, че Range Rover Velar предлага най-тихото купе в своя клас. Интелигентната технология работи сходно на шумопотискащи слушалки от висок клас, като непрестанно следи вибрациите от пътната настилка и пресмята звуковата вълна с противоположна фаза, нужна за маскиране на шума, долавян от пасажерите.

Налична за модели с панорамен покрив и аудиосистеми MeridianTM и общоприетоо съоръжение за модели Dynamic HSE и Autobiography, системата за интензивно шумопотискане включва акселерометри, ситуирани във всяка арка на колелото, които регистрират вибрациите, предаващи шума от пътя. След това модерната система калкулира аудио сигнал, който излъчва през високоговорителите, с цел да понижи равнището на децибелите.

Ефектът е предпазлив, само че намаляването – с най-малко четири децибела – обезпечава още по-изтънчено и умерено вътрешно пространство. Системата употребява даже датчици на защитните колани за фина конфигурация на изходния сигнал по отношение на броя на пасажерите и тяхното разположение в автомобила.

Технологията обезпечава по-спокойно шофиране и оказва помощ за облекчение на умората при дълги пътувания, която може да нарасне от излагането на нискочестотни шумове за продължителни интервали от време.

Подобрен въздух в купето
Range Rover Velar се предлага с най-новата система за филтриране на въздуха Cabin Air Purification Plus. Тя поддържа по-здравословна среда като част от опционалния пакет Comfort. Чрез съчетание на редица функционалности Cabin Air Purification Plus спомага за филтриране на въздуха в купето с потребление на съвременни технологии, които работят взаимно за възстановяване на всяко пътешестване.

Системата за пречистване на въздуха употребява конфигурация за усъвършенствана дестилация на прахови частици с размер до 2,5 µm, която работи с външни и вътрешни датчици за разкриване на концентрацията на фини частици, които могат да бъдат нездравословни в огромни количества. За да задейства системата, лидерът просто натиска бутона Purify (Пречистване) на страницата Air Quality (Качество на въздуха) в Pivi Pro и функционалността автоматизирано регистрира, демонстрира и понижава равнището на частици с размер до 2,5 µm в автомобила.
След включването ѝ се задействат също йонизация на въздуха и ръководство на CO2 в купето. Управлението на CO2 регистрира равнището вътре и отвън автомобила и извежда на екрана въздушния поток вътре в Range Rover Velar, с цел да покаже дейното понижаване на количеството въглероден диоксид в интериора. Това се прави посредством автоматизирано наново вкарване на пресен външен въздух, когато е належащо.

Системата Cabin Air Purification Plus съдържа също и функционалността за йонизация на въздуха в купето. Тази съвременна функционалност усъвършенства качеството на въздуха и благосъстоянието посредством йонизиране на обособените частици в автомобила. По този метод отстранява евентуално нездравословни алергени, вируси, бактерии във въздуха и обвързваните с тях миризми.

Системата може да се задейства в Pivi Pro или да се включи автоматизирано, когато функционалността Purify е задействана. Водачите могат също да видят показателя за качеството на въздуха на настоящото си местонахождение или, като употребяват навигационна информация, в своята дестинация. Функцията може също по този начин да покаже прогноза за качеството на въздуха.

За оптимално улеснение можете да прочистите въздуха в купето преди пътешестване отдалечено, като употребявате приложението за смарт телефон, тъй че всяко пътешестване да стартира с оптимално качество на въздуха в автомобила.

Приветливо купе
Range Rover Velar посреща пасажерите с извънредно поддържащи седалки с многочислени благоприятни условия за контролиране. Седалките са допълнени с редица оферти за цвят и материал, с пет налични цвята на кожата в това число Ebony, Cloud, Deep Garnet, Raven Blue и Caraway според от модела.

Моделите Range Rover Velar S и Dynamic SE съдържат предни седалки с 14-посочно контролиране с функционалност за запаметяване за лидера, до момента в който моделите Dynamic HSE са оборудвани с предни седалки с 20-посочно контролиране с функционалност за запаметяване за лидера плюс електрическо наклоняване на задните седалки.

Range Rover Velar Autobiography се отличава с предни седалки с 20-посочно контролиране, с затопляне, изстудяване и масаж, с функционалност за запаметяване за лидера плюс електрическо наклоняване на задните седалки за оптимален комфорт и първокласно настаняване. С тапицерия от изтънчена кожа Windsor по стандарт, Autobiography се предлага по желание със седалки от перфорирана тапицерия UltrafabricsTM и текстил KvadratTM – опционална тактилна тъкан с модернизиран претекст Diamond Herringbone.

Програмируемото осветяване в купето с избор от 30 разнообразни цвята разрешава на пасажерите да персонализират интериора с дискретни светлинни акценти на вратите, конзолата и пространството за краката, до момента в който авансово заложени тематики разрешават още по-лесен избор на съвършената цветова композиция.

При влизане в Range Rover Velar, топла бяла светлина добавя външните приветстващи светлини за обединен и изтънчен образ всякога, когато автомобилът бъде отключен. След пускане програмируемото осветяване в купето възприема последните настройки, определени от лидера.

Range Rover Velar съчетава комфорт с непринудена деловитост. Достъпът до багажното пространство е елементарен с помощта на електроуправляемата задна врата, която разкрива просторна зона до 748 литра със задни седалки на място или до 1811 литра със сгънати задни седалки.

Подпомагащи комфорта шаси системи
Характерният за Range Rover комфорт и изисканост при возене са обезпечени от редица съвременни системи на шасито и окачването. Опционалното електронно въздушно окачване разрешава първокласен комфорт при всевъзможни условия с набор от спомагателни функционалности, предопределени да улеснят живота, като в същото време усъвършенстват проходимостта отвън пътя с оптимален луфт от 251 мм.
Автомобилът съдържа функционалността за елегантно идване, която автоматизирано снижава височината на Range Rover Velar с 40 мм, с цел да подкрепи влизането и излизането на пасажерите, в допълнение към функционалността за автоматизирано контролиране на височината на достъп, която понижава оптималната височина на 1638 мм – с цел да улесни придвижването в зони с ограничаване на височината. Активното намаляване при висока скорост усъвършенства горивната успеваемост при скорости над 105 км/ч, като снижава автомобила, с цел да понижи аеродинамичното противодействие.

Електронното въздушно окачване се нивелира единствено, поддържайки оптимална височина на возене при изтегляне на ремарке или преместване на тежки товари за повече комфорт и непоклатимост. То също по този начин оказва помощ при закачване на ремарке или при товарене и разтоварване от багажника, с контроли вътре в багажното поделение, способни да повдигат или спускат окачването с 50 мм.

Приятното возене на Range Rover Velar усъвършенства цялостната изисканост. Той резервира непоклатимост по по-груби пътища, като в същото време изглажда неравностите с Адаптивна динамичност – усъвършенствана система на шасито, която непрестанно трансформира демпфериращите сили на всяко колело. Системата реализира това, като следи придвижванията на колелата 500 пъти в секунда и придвижванията на каросерията 100 пъти в секунда, и е общоприетоо съоръжение за всички модели.

Характеристиките на шофиране също могат да бъдат съобразени с желанията на лидера благодарение на Програмируема динамичност, която настройва характерни детайли на шасито и задвижването по отношение на пътните условия или стила на шофиране.

Специални опционални пакети
Притежаването на Range Rover е усъвършенствано с набор от опционални пакети, комбиниращи основни характерности, които вършат персонализирането му по-лесно от всеки път. Те включват:
• Пакет Comfort – съдържа модерната система за филтриране на въздуха в купето Cabin Air Purification Plus, четиризонова климатична система, програмируемо осветяване в купето, слънцезащитно предно стъкло и заключваща се жабка с изстудяване, с цел да направи всекидневието допустимо най-лесно и удобно.
• Пакет Technology – Head-up екран демонстрира основната информация за шофирането непосредствено в полезрението на лидера, до момента в който 3D пространствена камера и помощник за паркиране улесняват маневрите при ниска скорост. Сензорите за прегазване оказват помощ при шофиране през дълбоки води.
• Пакет Driver Assist – Асистент за следене на мъртвата точка, адаптивен автопилот с подкрепяне на кормилното ръководство, предизвестие за заплаха от конфликт откъм гърба и следене на трафика зад автомобила обезпечават оптималната убеденост при всяко шофиране.
• Пакет Dynamic Handling – За завладяващо преживяване и непоклатимост, функционалностите програмируема динамичност, електронно въздушно окачване и адаптивна динамичност разрешават на лидера да персонализира шаси настройките, до момента в който алените спирачни апарати придават динамичен образ.
• Пакет Cold Climate – Включва редица детайли с затопляне, в това число отопляемо предно стъкло, отопляеми предни седалки или предни седалки с затопляне и изстудяване, задни седалки и волан с затопляне плюс умиватели на предните фарове с електрическо ръководство за усъвършенствана видимост.
• Пакет Extreme Cold Climate – Добавя предварителна климатизация в купето в допълнение към цялото наличие на пакета Cold Climate, позволявайки на притежателите да основат подобаваща температура преди пътешестване и да подсигуряват, че купето е още по-подканящо при започване на пътешествието.
• Пакет Towing – За тези, които се нуждаят от изтегляне, усъвършенстваният помощник за изтегляне, тегличът с електрическо изваждане и 3D пространствената камера улесняват оптимално шофирането и маневрирането по време на изтегляне, като датчиците за прегазване също са включени, с цел да подкрепят превъзмогването на по-дълбоки води.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР