БСП започва процедура за пряк избор на председател на партията

...
БСП започва процедура за пряк избор на председател на партията
Коментари Харесай

БСП започва процедура за пряк избор на председател на партията

БСП стартира процедура за директен избор на ръководител на партията - решението е обвързвано с резултатите от евровота, разгласи Корнелия Нинова и посочи, че тя ще се включи в идното съревнование за водач на партията. Изпълнителното бюро предлага Българска социалистическа партия да се върне в Народното събрание, това решение на следващия ден ще бъде разисквано и от Националния съвет. Нинова уточни още, че единствено Българска социалистическа партия усилва броя на евродепутатите си, само че призна, че партията загуби тези избори. Смята, че отговорността би трябвало да е солидарна.

 © БГНЕС
„ Не съм ръководител в оставка, тъй като няма правила за избор на нов ръководител. Утре на съвет ще се изготвят правила, те би трябвало да бъдат утвърдени. Когато започва процедурата за акцията за избор, тогава аз ще се отдръпва, с цел да участваме на равни начала всички. Дотогава оставам ръководител “, акцентира Нинова.

Корнелия Нинова съобщи, най-тревожната наклонност е ниската изборна интензивност на изборите за Екологичен потенциал.
Корнелия Нинова: Ниската интензивност значи и едва посланичество на партиите. Всички ще представляваме по-малко от 2 млн. българи, това е проблем за политическите партии и за държавността. Ниската интензивност прави важен корпоративния, купения избор, което е удар по демократичния избор.
Само Българска социалистическа партия като партия увеличихме в безспорен брой гласовете по отношение на предходните евроизбори, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова: Ние загубихме тези избори. Причините са две групи - външни и вътрешни. Външни – корпоративен избор, потребление на администрация, боязън у хората, потребление на държавен запас и вътрешни партийни, които ще обсъдим.
Тя прикани съпартийците си да не униват, защото Българска социалистическа партия продължава напред.
 При 95.20% обработени протоколи: ГЕРБ води с 6,7% пред Българска социалистическа партия При 95.20% обработени протоколи: ГЕРБ води с 6,7% пред Българска социалистическа партия
Централната изборна комисия е обработила 95.20% от секционните протоколи от изборите за Европарламент. От ЦИК предвиждат, че точното разпределени...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР