БСП върна на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на

...
БСП върна на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

БСП върна третия мандат неизпълнен, Радев трябва да разпусне парламента


Българска социалистическа партия върна на президента несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ия парламент.

Президентът Румен Радев разкритикува левицата и кабинета в оставка за енергийната рецесия, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна президента за рухването на кабинета.

Радев сложи период на Народното събрание до на следващия ден да откри излаз на част от рецесиите, а това накара Нинова да съобщи: „ очевидно президентът бърза да се върне на власт със служебно държавно управление и няма да дава още малко време на Народното събрание “.

Лидерът на социалистите съобщи още, че чака зад тила на партията Румен Радев да издигне служебни министри от редиците на Българска социалистическа партия и акцентира, че тя има персонален принос в издигането му за президент.

Сега президентът би трябвало издаде указа, с който да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.

Ако съблюдава периода, който самичък сложи на депутатите през днешния ден – работа и на следващия ден, то следва да предположим, че Радев ще издаде документа в понеделник или вторник.

Това би означавало, че предварителните парламентарни избори ще бъдат планувани за 2 октомври – дата, която преди време президентът дефинира като рационална за вота.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР