БСП поиска изслушването на председателя на Националното бюро за контрол

...
БСП поиска изслушването на председателя на Националното бюро за контрол
Коментари Харесай

БСП привиква Бойко Рашков заради скандал с незаконни СРС-та за магистрати, политици и журналисти

Българска социалистическа партия изиска чуването на ръководителя на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Бойко Рашков поради нерегламентирано подслушване на магистрати, политици и публицисти за заплашване. Това сподели на брифинг в Народното събрание Славчо Велков – народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, член и зам.-председател на Комисията за надзор над службите и използването на специфични разследващи средства, съобщи „ Фокус “.

„ Ще осъществим прецизно нашите отговорности, свързани с опазването на класифицираната информация и няма да дадем какъвто и да е мотив за спекулации. Вчера следобяд беше извършено постоянното съвещание на Комисията за надзор над службите. На съвещанието участва представител на Висш съдебен съвет – господин Магдалинчев, основният прокурор на Р България господин Сотир Цацаров, зам.-министър на вътрешните работи, ръководителя на ДАНС и други сътрудници. Предметът на вчерашното съвещание беше чуване и приемане на отчета на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. Докладът беше показан от господин Бойко Рашков – началник на бюрото “, разяснява Велков и посочи, че отчетът е бил единомислещо признат.

„ Тоест активността на Бюрото през 2016 година беше утвърдена от Комисията. В хода на съвещанието бяха сложени и въпроси към господин Рашков, като един от тях беше обвързван с изказвания по медии от средата на август т.г. за нерегламентирано подслушване на изтъквам „ политици, магистрати и публицисти за заплашване “. Г-н Рашково отговори общо на въпроса, поради на обстоятелството, че не беше квалифициран за него, без да конкретизира имена “, добави депутатът.

„ Във връзка с обстоятелството, че установяваме тревожни обстоятелства и данни към това изказване и към активността на Бюрото, обвързвана в това число с процеса, процедурата на предпазване на резултатите от използване на СРС, включително заличаване и неунищожаване, и опция за нерегламентирано потребление в следствие, и по отношение на компликациите и пречките, които среща Бюрото, видно от отчета, желаеме чуване на ръководителя на Националното бюро господин Бойко Рашков на закрито съвещание в зала в интервала 29 ноември – 2 декември “, сподели още Славчо Велков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР