БСП, ИТН и Възраждане блокираха работата на парламента, за да

...
БСП, ИТН и Възраждане блокираха работата на парламента, за да
Коментари Харесай

БСП, ИТН и Възраждане блокираха парламента

БСП, Има Такъв Народ и " Възраждане " блокираха работата на Народното събрание, с цел да изразят недоволството си от противозаконното унищожаване на Паметника на Съветската войска. В началото на съвещанието социалистите настояха институциите, които имат отношение към проблема с монумента, да показват всички документи.
" Да покажат разрешителни, оценки, заповеди за събарянето и преместването. Ще ги разгледаме, ще забележим дали това, което се прави сега, е учредено на закона, дали всички бумаги са изрядни и по-късно ще решим дали да стартира съвещанието на Народното събрание в зала ", прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя беше безапелационна, че Българска социалистическа партия остава на позицията си, че паметниците не би трябвало да се унищожават и историята на България би трябвало да се уважава такава, каквато е.
След като документите не бяха показани, депутати от Българска социалистическа партия желаеха да се срещнат с регионалната шефка Вяра Тодева. Тя се скри, а кабинетът й се оказа заключен.
" Управляващите отдалечават България от европейския й път, тъй като такива неща в Европа не се случват ", сподели зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев.
От Българска социалистическа партия желаеха оставката на Тодева, тъй като не изпълнявала закона.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР