Броят на убитите израелци по време на нападението на Хамас

...
Броят на убитите израелци по време на нападението на Хамас
Коментари Харесай

Жертвите на Хамас вече са над 1200, телата на деца и жени са открити в домовете им край Газа

Броят на убитите израелци по време на нападението на " Хамас " се усили до 1200 души, ранените към този момент са над 2900, а ориста на към 150 отвлечени в Газа остава незнайна.

500 души се намират в израелски лечебни заведения, от тях 26 са в сериозно положение, оповестява Times of Israel.

Само за един ден броят на доказаните жертви се усили с към 200 души, откакто армията на Израел влезе в няколко от нападнатите селища на 7 октомври.

Най-бруталната картина е заварена в кибуца Кфар Аза, където деца, дами и възрастни хора са открити избити по домовете им.

Израелските отбранителни сили позволиха задгранични публицисти в селището, с цел да станат очевидци на последствията от щурма на " Хамас ".

Армията разказва дейностите на палестинските терористи като " брутално изтребване по методите на ИДИЛ ".

Къщите в Кфар Аза са разрушени и подпалени.

Над 100 тела са открити и в Беери - селището, край което " Хамас " избиха 260 души на музикален фестивал. Сред жертвите в Беери има и израелски бойци, само че множеството са цивилни локални поданици.

Свидетели на нападението оповестяват, че нападателите са минавали от къща на къща, като са опитвали да нахлуят вътре.

Службите за сигурност към момента водят борби с терористи в южната част на Израел.

През нощта не престават и въздушните удари против Газа, като израелската войска оповестява за над 70 изумени цели на " Хамас " и на групировката " Палестински Ислямски джихад ".

Нанесени са удари и против Сирия и Ливан, откъдето също е стреляно с ракетни установки и минохвъргачки против територията на Израел.

Министерството на здравеопазването в Газа, което се управлява от " Хамас ", оповестява за 700 убити палестинци по време на израелските контраудари. Израел твърди, че стреля по терористични цели и по всички региони, в които хора от " Хамас " се укриват.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР