Броят на новозаразените с коронавирус в Швеция в сряда достигна

...
Броят на новозаразените с коронавирус в Швеция в сряда достигна
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Швеция

Броят на новозаразените с ковид в Швеция в сряда доближи 23 877 души. Това е най-високият индикатор за денонощие по време на пандемията, оповестиха през днешния ден здравните управляващи на страната.

Предишният 24-часов най-много беше регистриран предходния ден, когато броят на инфектираните беше 17 457 души. Общият им брой от началото на пандемията е 1 416 650. В резултат на заразяване с ковид са умряли 15 377 индивида. Във вторник беше обявено, че кралят и кралицата на Швеция също са се заразили с ковид.

През декември в страната бяха въведени редица анти Covid ограничавания. Разстоянието сред масите в заведенията за хранене не може да бъде под 1 метър. По време на пътешестване с трен или рейс за отдалечени дестинации предварителното опазване тук-там е наложително. Броят на участниците в частни мероприятия на закрито не може да надвишават 50 души.
На възрастните хора се предлага да заобикалят скупчване на хора и да употребяват защитни маски в публичния превоз. Работодателите се задължават да провеждат служебни срещи в отдалечен формат. За присъединяване в всеобщо събитие с над 500 участници се изисква документ за имунизация. Задължително е и представянето на негативен PCR тест при влизане в Швеция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР