Броят на жертвите в Израел на широкомащабната атака на ислямисткото

...
Броят на жертвите в Израел на широкомащабната атака на ислямисткото
Коментари Харесай

В Израел - 1200 жертви, над 2700 ранени

Броят на жертвите в Израел на широкомащабната офанзива на ислямисткото придвижване " Хамас "  достигна до най-малко 1200 души, съобщи представителят на израелските Сили за защита Йонатан Конрикус. Конрикус определи това число като " зашеметяващо "  и " невъобразимо ", предадоха ДПА, Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Преобладаващото болшинство от смъртните случаи са на цивилни, сподели още той при представянето на утринната сводка и добави, че броят на ранените надвишава 2700.

" За страдание, нещо ми подсказва, че това няма да са окончателните цифри ", добави представителят във видео, оповестено в обществената мрежа " Екс ".

В същото време израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в линията Газа.

Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в региона на Ал Фуркан, оповестиха Израелските сили за защита рано тази заран. За трети път в границите на 24 часа в линията Газа бяха осъществени огромни набези. По данни на израелските военни са били изумени общо над 450 цели.

Военните обявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на линията Газа се употребява от " Хамас " като терористичен център. Израел съобщи, че регионът е бил база за голям брой терористични офанзиви, които са били осъществени против Израел.
Нямало индикации за нахлуване
Разузнавателните служби на Съединени американски щати не са имали индикации за проектите на палестинската военна формация " Хамас " да нападна Израел, съобщи нощес Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

" Не видяхме нищо, което да подсказва, че ще се развие офанзива от този вид, също както израелците ", съобщи Съливан пред кореспонденти, в отговор на питане дали американското разузнаване е имало информация, сочеща идна офанзива.

" Хамас ", която е класифицирана като терористична организация от Съединени американски щати, Европейския съюз и Израел, нанесе най-тежките удари с жертви измежду цивилното население от основаването на Израел при своята огромна офанзива, подхваната от линията Газа в събота.

Нападенията явно изненадаха имащите извънредно висока известност израелски служби за сигурност, което докара до потрес и задаването на гневни въпроси в Израел, като да вземем за пример за какво разследващите служби не са съумели да открият подготовката на " Хамас " и за какво военните не са били по-подготвени за нахлуване през укрепената граница, отбелязва Ройтерс.

Най-новата ескалация на спора в Близкия изток стартира на 7 октомври.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР