Броят на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия

...
Броят на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресенията в Турция и Сирия достигна над 25 хил. души

Броят на жертвите на опустошителните трусове в Турция и Сирия доближи над 25 хиляди души, заяви БНР.

 

Спасителните екипи на място не престават издирването на оживели в условия на минусови температури. Турският президент Реджеп Ердоган посети през днешния ден един от засегнатите от труса региони.

Реджеп Ердоган, който посети през днешния ден Диарбекир, дружно със брачната половинка си, с цел да се срещне със фамилиите на починалите при трусовете, съобщи, че стотици хиляди здания са необитаеми в Южна Турция и че до седмици управляващите ще подхващат стъпки, с цел да стартират възобновяване на разрушените градове.

Ердоган съобщи още, че държавното управление ще предприеме дейности против тези, които вземат участие в грабежи и други закононарушения в района, обиден от опустошителните трусове.

По-рано бе обявено, че австрийската войска краткотрайно приключва присъединяване си в избавителните интервенции в Турция от съображения за сигурност.

Според Пиер Кугелвайс от австрийските въоръжени сили се следи възходящо равнище на експанзия сред турски групировки, като по думите му има известия и за пукотевица.

В турския окръг Хатай от вторник има ситуирани 82 австрийски военнослужещи, които оказват помощ в избавителните дейности. Те остават на място и са подготвени за нови задачи, щом ситуацията се усъвършенства, уточни Кугелвайс и добави, че против австрийците не е имало набези.

За първи път от 35 години – границата сред Турция и Армения бе отворена, с цел да може да доближава филантропична помощ до засегнатите от труса турски региони. Пет камиона с помощи, измежду които храна и вода, дойдоха в Турция от граничния пункт Алиджан, заяви в туитър специфичният делегат на Турция за разговор с Армения Сердар Килич.

А заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс, който е планувал за през днешния ден посещаване на засегнатите региони в Турция и Сирия съобщи, че случилото се е най-лошото събитие за района от 100 години насам.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР