Броят на излекуваните да е два пъти по-голям от броя

...
Броят на излекуваните да е два пъти по-голям от броя
Коментари Харесай

Няма данни за странични ефекти от ваксината у нас

Броят на излекуваните да е два пъти по-голям от броя на новозаразените - тази трайна наклонност открои здравният министър Костадин Ангелов на постоянния брифинг по отношение на епидемията у нас.

32% е заетостта на болничните легна на нетежките случаи и над 49% е заетостта на болничните кревати за тежки случаи.

Доцент Ангел Кунчев уточни, че страната ни е на 24 място по заболеваемост в Европейски Съюз и сме на трето място по смъртност. Кърджали, Разград и Габрово са с най-ниска заболеваемост от ковид. Враца, Русе и Варна са първенци по новозаболели.

Около 7900 души за имунизирани все още. Няма постъпили данни за странични резултати от имунизацията.

Създава се логистиката за имунизацията, стана ясно от думите на Ангелов, който увери и че управляващите са поредни в дейностите си.

Всяко число и наклонност в страната се следи. В средата на месеца ще станат ясни данните от събиранията на Коледните и новогодишните празници, както и отражението на отварянето на учебните заведения и детските градини. Тепърва ще се види какво да се предприеме за огромните възпитаници - решението ще се взима след началото на другата седмица.

Очаква се идната седмица да се реализира първата доставка във всички страни членки на имунизацията на Moderna. Българските управляващи се готвят за това, като се чакат първите ваксини у нас на 11 януари.

Въпреки това към момента сме надалеч от всеобщата имунизация, акцентира Ангелов и увери, че когато се стигне до този миг, ще се сътвори нужната организация.

Здравните управляващи се готвят и за организация на здравословни избори за 28 март. План ще се изготви и по отношение на окончателната дата. Не избори непременно, първо мислим за здравето на българските жители, отсече здравният министър.

За хорото в Калофер министър Ангелов разяснява, че обстановката е сложна. Политиците се опитвали да извлекат най-вече изгоди за себе си, по думите му. Заиграването с обичаите сега е неуместно, по мнението на министър Ангелов. Такава пандемия се случва един път на 100 години и всеки решавал с какво желае да остане в историята - дали със спасението на човешки животи или с гонене на политически цели, разяснява министърът. В момента е неуместно правенето на политика, посочи здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР