Британският външен министър Джеймс Клевърли определи бунт на руската наемническа

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли определи бунт на руската наемническа
Коментари Харесай

Лондон: Бунтът на Пригожин е знак, че има пукнатини в подкрепата за войната на Путин

Британският външен министър Джеймс Клевърли дефинира " протест на съветската наемническа група " Вагнер ", управителен от Евгений Пригожин за невиждано предизвикателство за съветския президент Владимир Путин ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въоръжени съветски наемници се изтеглиха от град Ростов в Южна Русия, откакто беше подписана договорка, която спря техния бърз прогрес към Москва.

" Бунтът на Пригожин е невиждано предизвикателство за престижа на президента Путин и е явно, че в Русия се появяват пукнатини в поддръжката за войната ", съобщи Клевърли в свое изявление в английския парламент.

Необичайните събития през уикенда объркаха както другарски настроените, по този начин и противников настроените към Русия държавни управления и те се пробват да открият отговор на въпроса какво ще бъде идващото нещо, което ще се случи в страната с най-големия нуклеарен боеприпас в света, показва Ройтерс.

" (Британското) държавно управление, несъмнено, счита, че това е вътрешно съветско дело. И несъмнено управлението на Русия е тематика, извънредно непокътната за съветския народ ", съобщи Клевърли. " Аз, несъмнено, не поддържам Пригожин или неговите сили. Те са направили зверства в Украйна и на други места ", сподели той. " Но той (Пригожин) сподели на глас това, което ние имаме вяра от началото на пълномащабната инвазия на Русия: че тази инвазия е както неоправдана, по този начин и непровокирана ", добави английският министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР