Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пристигна на официално посещение в Анкара

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пристигна на официално посещение в Анкара
Коментари Харесай

Мицотакис пристигна в Анкара за среща с Ердоган

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис дойде на публично посещаване в Анкара за среща на върха с Ердоган, съобщи Анадолската организация.

Самолетът с гръцката делегация, водена от Мицотакис, кацна на летище Есенбога в 15,08 ч. локално време.

Министър-председателят беше посрещнат на летището от турския външен министър Хакан Фидан, заместник-губернатора на Анкара Мурат Сойлу, заместник-кмета на Анкара Фарук Кьойлуоглу, турския дипломат в Атина Чагатай Ерсиес, гръцкия дипломат в Анкара Теодорос Бизакис и други публични лица.

Мицотакис ще бъде признат от президента Реджеп Таип Ердоган в президентския комплекс. Очаква се след срещата водачите на двете страни да дадат и взаимна конференция.

По време на визитата на гръцкия министър председател ще бъдат прегледани разнообразни аспекти на двустранните връзки сред Турция и Гърция и ще бъдат разисквани стъпките, които може да бъдат подхванати за развиване на съдействието.

По време на визитата ще се организира и продан на отзиви по настоящи районни и световни въпроси, а в дневния ред е включено и подписването на съглашения, които ще спомогнат за подсилване на връзките. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР