Британският премиер Риши Сунак заяви, че правителството му ще предостави

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че правителството му ще предостави
Коментари Харесай

Великобритания ще предостави хуманитарна помощ за милиони лири на бедстващите в Газа

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че държавното управление му ще даде на Газа спомагателна филантропична помощ в размер на 20 милиона английски лири, съобщи Ройтерс.

" Трябва да осигурим непрекъснат поток от филантропична помощ и да доставяме вода, храна, медикаменти и гориво ", сподели Сунак на съвещание на английския парламент.

" Отпускаме спомагателни 20 милиона лири за филантропична помощ за цивилните в Газа, което е над два пъти повече от предходния ни пакет ", добави той.

Освен това Сунак съобщи пред английските депутати, че гърмежът в болничното заведение " Ахли Араб " в Газа най-вероятно е бил провокиран от ракета, изстреляна от палестинския анклав, а не от Израел.

" Британското държавно управление отсъди, че детонацията евентуално е провокирана от ракета или парчета от ракета, изстреляна от територията на Газа против Израел ", уточни той. " Грешното отразяване на този случай имаше отрицателен резултат върху района, в това число и върху жизненоважните дипломатически старания на Съединени американски щати, и провокира напрежение тук вкъщи ", акцентира Сунак.

Палестински публични лица споделиха, че 471 души са били убити при гърмежа, който раздруса болничното заведение " Ахли Араб " във вторник. Здравното министерство в линията Газа упрекна Израел за офанзивата, а израелската войска сподели, че детонацията е провокирана от несполучливо изстрелване на ракета от страна на палестински бойци, напомня Ройтерс.

Новинарската организация отбелязва, че констатациите на Лондон съответстват със заключенията на Съединени американски щати, Франция и Канада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР