Британският премиер Риши Сунак уволни днес министъра на вътрешните работи

...
Британският премиер Риши Сунак уволни днес министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Сунак уволни британския вътрешен министър

Британският министър председател Риши Сунак уволни през днешния ден министъра на вътрешните работи Сюела Бравърман, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя по-конкретно упрекна английската полиция, че е показала прекомерна благосклонност към пропалестински стачкуващи.

В митинга в Лондон, минал спокойно, предходната седмица се включиха към 300 хиляди души, само че имаше конфликти с групи от крайната националистическа и расистка десница, приключили с арести на близо 140 души. Накои английски медии упрекнаха Бравърман, че с рецензиите си в действителност е подстрекавала тези среди да стартират улично принуждение.

Най-спорната ѝ самодейност остава проектът незаконни имигранти да бъдат изпращани в Руанда в Африка, до момента в който се преглежда статутът им. Събдата на този проект се взема решение тази седмица в съда и съгласно източници на Би Би Си в държавното управление считат, че възможностите им са сред 60:40 и 70:30 % да изгубят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР