Британски художник нарисува микроскопични копия на 3 от най-емблематичните картини

...
Британски художник нарисува микроскопични копия на 3 от най-емблематичните картини
Коментари Харесай

Този часовник за 193 000 долара съдържа 3 миниатюрни картини на Ван Гог

Британски художник нарисува микроскопични копия на 3 от най-емблематичните картини на Ван Гог и ги сложил в часовника

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 14:27 | 18.07.2023

Говоренето по мобилен телефон повече от 30 минути седмично усилва възможностите за развиване на хипертония, сподели дълготрайно изследване

АвтомобилиИван Давидов - 7:24 | 21.07.2023

Познайте кой производител поставя пластмасови педали за „ газта “

IT НовиниДаниел Десподов - 19:06 | 23.07.2023

Трансатлантическият кабел Amitiés сред Съединени американски щати и Европа с потенциал 400 Tbit/s към този момент действа

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Британският художник Дейвид Линдън е основал „ първата в света носима изложба на изкуството “ – ръчен часовник, който включва 3 от най-известните картини на холандския художник Винсент ван Гог.

Шедьоврите, а точно „ Звездна нощ “, „ Слънчогледи “ и „ Автопортрет “ са с размери към 0,5 милиметра. Те са невидими с просто око и могат да се преглеждат единствено благодарение на микроскоп.

На Линдън са му били нужни 2 месеца, с цел да сътвори и вгради всяка картина в часовника, който е разгласен за продажба на цена 192 544 щатски $ (150 000 паунда).

Според Good News Network, на Линдън е поръчано да сътвори трилогията „ Ван Гог “ в чест на 50-годишнината на фамозния музей „ Ван Гог “ в Амстердам този месец.

Материалите, употребявани от него включват злато, найлон и микропигменти.

Отдаден на изкуството си, Линдън работи измежду нощ, с цел да избегне звуците от придвижването и други разсейващи фактори. От 2019 година насам английският художник се концентрира върху техническите провокации, които са свързани с микроскопичното изкуство.

„ Изработката на такива творби е трудоемка и сложна, само че удовлетворението, което получавам от реакциите на хората си заслужава. Няма да е пресилено, в случай че кажа, че всичко, обвързвано с изработването им е комплицирано. “

казва Линдън

Линдън разкри, че множеството от оборудването му се модифицира съгласно неговия жанр, което му оказва помощ да усъвършенства творенията си.

„ Трябва да забавя дишането си, с цел да успокоя ръцете си и да подкрепям сърдечния си темп допустимо най-нисък. Едно вибриране от пулса ми може да унищожи месеци работа. Ръцете ми към момента подскачат малко, когато сърцето ми бие, тъй че работя в темп сред всеки пулс. Ако не се съсредоточвам от самото начало, пръстите ми могат инцидентно да съсипят всичко. “

допълва Линдън
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР