Британската кралица Елизабет II е забранила пластмасовите прибори и бутилки

...
Британската кралица Елизабет II е забранила пластмасовите прибори и бутилки
Коментари Харесай

Елизабет II забрани пластмасови бутилки в кралските имоти

Британската кралица Елизабет II е забранила пластмасовите принадлежности и бутилки в кралските имоти, като част от мерксите за понижаване на използването на пластмаси " на всички равнища ", оповестява The Independent.

Инициативата е част от ограниченията, които Бъкингамският замък поема в своето  " мощно предпочитание да се оправи с казуса " с отпадъците. Поводът е документален филм на легендаарния английския естествоизпитател сър Дейвид Атънбъро.

" В рамките на самодейността кралското домакинство се ангажира да понижи въздействието си върху околната среда ", съобщи представител на Бъкингамския замък и добави: " Като част от това, предприехме редица на практика стъпки, с цел да понижим използването на пластмаси. Имаме огромно предпочитание за справяне с казуса на всички равнища. "

В Бъкингамския замък, замъка Уиндзор и двореца Холирудхаус в Единбург в този момент ще бъде позволено потреблението само на порцеланови чинии и чаши, или рециклируеми картонени чаши.

Предполага се, че кралица Елизабет е развила персонален интерес към въпроса за пластмасовите боклуци, откакто е работила взаимно със сър Атънбро върху документ за запазване на дивата природа в Британската общественост.

Решението идва в границите на по-широка европейска тактика за справяне с казуса с пластмасовите боклуци, включително плановете на ЕС да направи до 2030 година всички пластмасови опаковки на континента рециклируеми. Другите задължения включват понижаване на потреблението на пластмаси за еднократна приложимост и ограничавания върху потреблението на микропластмаси, каквито има да вземем за пример в някои козметични артикули.

" Ако не променим метода, по който произвеждаме и използваме пластмасата, до 2050 година в нашите океани ще има повече пластмаса, в сравнение с риба ", съобщи през януари Франс Тимерманс, първият вицепрезидент на Европейската комисия, отговаряща за устойчивото развиване. 

В сегашния миг европейците създават 25 млн. тона пластмасови боклуци всяка година, само че по-малко от 30% от тях се рециклират.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР