Бразилецът Винисиус Жуниор ще бъде титуляр за първи път от

...
Бразилецът Винисиус Жуниор ще бъде титуляр за първи път от
Коментари Харесай

Винисиус се завръща сред титулярите на Реал

Бразилецът Винисиус Жуниор ще бъде титуляр за първи път от август насам при гостуването на Реал Мадрид против водача в Ла Лига Жирона в събота в среща от осмия кръг на испанското футболно състезание.

23-годишният футболист влезе като запаса през второто полувреме при успеха с 2:0 над Лас Палмас при завръщането си от травма.

Старши треньорът Карло Анчелоти, че в този момент следва Винисиус да стартира в стартовия състав.
 Винисиус още веднъж на линия за националния тим на Бразилия
Винисиус още веднъж на линия за националния тим на Бразилия

През септември Бразилия победи Боливия и Перу на старта на квалификационната акция

" Той е добре и ще играе от началото. Тогава ще забележим какъв брой минути ще издържи - може би 90, само че зависи от дилемите му ", разяснява Анчелоти.

" Смятам, че е изцяло възобновен и ще помогне на тима. Няма да променяме системата, а ще модифицираме някои елементи, с цел да бъдем по-успешни и солидни ", добави италианският експерт.

Винисиус Жуниор не е бил титуляр от успеха на Реал Мадрид с 1:0 над Селта Виго на 25 август и поради травмата си пропусна четири мача, в това число загубата от Атлетико Мадрид с 1:3.

Завръщането му идва в миг, в който се чака бранителят Дейвид Алаба да пропусне срещата с Жирона поради мускулен проблем, получен през седмицата.

Футболистите на Жирона завоюваха последните си шест мача и имат 19 точки на върха във краткотрайното класиране в Ла Лига.

" Трябва да изиграем пълностоен дуел - да се пазиме добре и да покажем качество при владението на топката. Ще внимаваме, тъй като Жирона играе доста добре сега. При последното ни посещение не направихме добър мач и това не би трябвало да се случва на следващия ден. Имаме добър късмет за победа ", сподели още Карло Анчелоти.

През април Реал Мадрид отстъпи като посетител на Жирона с 2:4. " Засега се оправяме на равнище и ни следва значим мач против водача. Ще опитаме да покажем най-хубавото от себе си. Отборът е малко изтощен, само че разчувствуван ", увери Анчелоти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР