Братята Дрис и Муса Уокабир от Мароко са израснали на

...
Братята Дрис и Муса Уокабир от Мароко са израснали на
Коментари Харесай

Братята Дрис и Муса Уакабир - ангелът и дяволът, които си размениха ролите, баща им не може да повярва

Братята Дрис и Муса Уокабир от Мароко са израснали на улицата в испанския град Рипой, област Каталуня. Като деца единият непрекъснато се биел и против него е имало недоволства. Става въпрос за 28-годишният Дрис по прякор Невестулката. За разлика от него брат му Муса бил дете за образец, което не се разделяло с топката в краката си.

Бащата на двамата също споделя, че синът му бил изцяло естествен в първите си думи за терора. Той не проявявал никакви признаци на радикализация. А както и всички останали негови връстници, ходел на учебно заведение, което трябвало да приключи идната година.

" През последните месеци стартира да се моли, само че нищо повече ", споделя таткото, представен от " Ел Паис ".

Между двамата братя пък имало същинска обич. Но до съдбовния 17 август. Те като че ли си разменили функциите. Доброто момче към този момент е основният обвинен причинител на атентата в Барселона, а брат му - воин, издал фамилията си, написа в. " Ел Мундо " в репортаж за фамилията.

Припомняме, че по здрач на 17 август медиите разпространиха фотографията на Дрис Уокабир и го оповестиха за водача на микробуса палач. Наистина возилото е било записано на негово име. Когато мароканецът видял фотографията си по малкия екран, той незабавно излязъл от вкъщи си в Рипой и самичък се явил в полицията. Дрис споделил, че брат му Муса му откраднал документите за идентичност. И тогава управляващите оповестили за търсене младежа.

За Дрис има доста спорни отзиви. Жителка на Рипой, която не пожела да си назове името, съобщи пред в. " Ел Мундо ", че преди време била близка другарка с него. Местен юноша обаче твърди, че го помни по какъв начин без никаква причина е пребивал хора. В същото време никой не споделя неприятна дума за Муса.

ПСамо преди две седмици Муса направил постъпка, която целият квартал разяснява с удивление. Той пазарувал в локална бакалия, само че продавачката по простъпка сбъркала сметката. Муса излязъл, погледнал касовата записка и се върнал, с цел да каже на касиерката къде е сбъркала и да си доплатил.

Припомняме, че 14 души починаха, а 130 бяха ранени, откакто микробус се вряза в навалица пешеходци в центъра на Барселона на 17 август. В първите часове на идващия ден кола стартира да гази хора на крайбрежната улица в град Камбрилс, умъртви жена и рани други шестима души. Петимата терористи в автомобила бяха убити. Сред тях бе Муса Уокабир. Испанската полиция продължава да търси мароканеца Юнес Абуяакуб (22 г.) поради атентатите в Барселона и Камбрилс. Той също живял в Рипой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР