Брандън Джонсън, синдикален организатор и бивш учител, е бил избран

...
Брандън Джонсън, синдикален организатор и бивш учител, е бил избран
Коментари Харесай

САЩ: Брандън Джонсън е избран за кмет на Чикаго

Брандън Джонсън , синдикален уредник и някогашен преподавател, е бил определен за идващ кмет на Чикаго през вчерашния ден. Това е огромна победа за прогресивното крило на Демократическата партия, защото градът от години насам се бори с високата престъпност и финансовите провокации . Джонсън , комисар от окръг Кук , подсилен от Съюза на учителите в Чикаго, съумя да завоюва в оспорвана конкуренция с някогашния изпълнителен шеф на чикагските учебни заведения Пол Валас , който беше подсилен от полицейския съюз.

47-годишният Джонсън ще наследи поста от Лори Лайтфут , първата чернокожа жена с открита хомосексуална ориентировка, която е била кмет на града. Лайтфут стана първият кмет на Чикаго от 40 години насам, който изгуби кандидатурата си за преизбиране, когато приключи трета в конкуренцията през февруари.

Победата на Джонсън в третия по величина град в страната постави завършек на забележителната битка за поста на един претендент, който беше малко прочут , когато се включи в конкуренцията предходната година. Той се изкачи до върха с организационна и финансова помощ , оказана от политически авторитетния Съюз на учителите в Чикаго и високопоставени представители от кръга на прогресивните сенатори, измежду които Бърни Сандърс и Елизабет Уорън. Сандърс се появи на протест, засвидетелствайки утвърждението си за кандидатурата на Джонсън в последните дни на конкуренцията.

Произнасяйки победната си тирада през вчерашния ден, ликуващият Джонсън благодари сърдечно на поддръжниците си, че са му помогнали да сложи началото на „ нова глава в историята на града “ . Той даде обещание, че при неговото ръководство градът ще се грижи за всички , без значение от това какъв брой пари имат, кого обичат или от кое място идват.

„ Тази вечер е началото на Чикаго, което в действителност влага във всички свои хора, “, съобщи Джонсън .

Джонсън , който е негър , показа, че в никакъв случай няма да не помни, че е израснал в оскъдно семейство. Той е преподавал в учебно заведение в „ Кабрини Грийн “, прочут някогашен общински жилищен комплекс, предпазвайки личните си дребни деца от пукотевица в техния квартал „ Уест Сайд “. Новоизбраният кмет се базира на водачите за цивилен права Мартин Лутър Кинг младши и преподобния Джеси Джаксън , като дефинира успеха си като продължение на тяхното завещание. Той също по този начин означи, че речта му съответствува с деня на годишнината от убийството на Кинг.

Това е значима победа за прогресивните организации като учителския профсъюз, защото Джонсън завоюва най-високия пост от всички дейни членове на учителския профсъюз в най-новата история. Както за прогресивните, по този начин и за по-умереното крило на партията, конкуренцията в Чикаго беше възприета като тест за силата на организацията и посланията , които би трябвало да съобщи . Победата на Джонсън идва и в миг, когато групи като „ Нашата гражданска война “ , мощна прогресивна застъпническа организация, се стремят да завоюват повече постове на локално и щатско равнище , в това число на идните кметски избори във Филаделфия и на други места.

Пол Валас , говорейки пред личните си поддръжници през вчерашния ден вечерта, съобщи, че се е обадил на Джонсън и чака той да бъде идващият кмет. Някои от присъстващите в началото одобриха новината с подигравка, само че Валас ги прикани да загърбят разликите и да поддържат идващия кмет в „ сложната работа, която следва “ . 69-годишният Валас съобщи, че би трябвало да бъдат наети още стотици служители на реда, с цел да се борят с високата престъпност в града. В отговор на това Джонсън разкри, че не възнамерява да понижава броя на чиновниците, само че призна, че сегашната система на силите на реда не работи задоволително дейно .

Новият кмет съобщи, че вместо да влага повече в полицията и пандизите, градът би трябвало да се концентрира върху лекуването в региона на психологичното здраве, улеснението на достъпа до жилища за всички, и откриване на повече работни места за младежите. Той предложи проект , който съгласно него ще набере 800 млн. $ посредством облагане на „ ултрабогатите “ физически лица и компании , в това число спомагателни налози за работодателите и спомагателен налог върху престоя в хотелски стаи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР