Бойците от 3-та отделна щурмова бригада (3-та ОЩБр) на украинските

...
Бойците от 3-та отделна щурмова бригада (3-та ОЩБр) на украинските
Коментари Харесай

Появиха се позорни подробности от бягството на руската 72-ра мотострелкова бригада край Бахмут

Бойците от 3-та обособена щурмова бригада (3-та ОЩБр) на украинските въоръжени сили са разгромили елементи на 72-ра обособена мотострелкова бригада (72-ра ОМБр) на Руската федерация по време на нахлуване край Бахмут, Донецка област, освобождавайки част от Украйна и пленявайки окупаторите. Това се оповестява в Telegram канала на 3 ОЩБр, представен от УНИАН.

" Официално. Съобщението на Пригожин за бягството на 72-ра обособена мотострелкова бригада на Водоснабдителна система на РФ от Бахмут и за 500-те съветски натрупа, които са останали там, подхождат на действителността. Трета щурмова бригада благодари за разгласяването на нашия триумф ", се споделя в известието. 
 
Според украинските военни за два дни щурмоваците от тактическата група " Азов " са ликвидирали 64 окупатори, 87 са " берат душа ", а други петима рашисти са взети в плен.
 

 
Според Андрей Билецки, пълководец на тактическата група " Азов ", която е в състава на 3-та ОЩБр., 6-а и 8-а рота на съветската 72-ра бригада в действителност са били изцяло унищожени.
 
" Разузнаването на бригадата беше разгромено, бяха унищожени забележителен брой бойни бронирани машини и бяха взети забележителен брой пленници. Настъплението беше осъществено на фронт с широчина 3 км и дълбочина 2,6 км. Цялата тази територия е изцяло освободена от съветските окупационни сили ", съобщи Билецки във видео, оповестено в профила му в Телеграм.
 
Също по този начин 3-ти щурмови отряд на ЧВК Вагнер е претърпял тежки загуби. Пръв за бягството на 72-ра ОМБр на съветските въоръжени сили от региона на Бахмут и за " 500 натрупа " на руснаци заяви водачът на терористите от ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин на 9 май. Сега думите му се удостоверяват.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР