BOSS Open, осминафиналМатео Беретини – Раду Албот 6-2, 4-6, 6-3Матео

...
BOSS Open, осминафиналМатео Беретини – Раду Албот 6-2, 4-6, 6-3Матео
Коментари Харесай

Беретини се завърна на корта с победа в Щутгарт


BOSS Open, осминафинал

Матео Беретини – Раду Албот 6-2, 4-6, 6-3

Матео Беретини зарадва своите почитатели с победа при завръщането си на корта. Италианецът, който бе отвън игра от март, откакто контузи ръката си и претърпя интервенция, се класира за четвъртфиналите на ATP 250 шампионата в Щутгарт след трисетов триумф над 121-вия в ранглистата Раду Албот.

Следващият конкурент на поставения под №2 италианец ще бъде Лоренцо Сонего или Ян-Ленард Щруф.

Беретини сподели нормалното си високо равнище на начален удар, като записа цели 21 аса и направи единствено една двойна неточност, като в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (48/59). Финалистът от Уимбълдън осъществя три от шестте си точки за пробив (50%), до момента в който Албот оползотвори един от своите четири брейкпойнта (25%).

Ако фенове на Беретини са се тормозили, че техният любим няма да е в кондиция след дългото неявяване, то началото на мача несъмнено разсея опасенията им. Италианецът реализира ранен пробив, като загуби единствено две точки в първите три гейма. Албот опита да отговори, само че международният №10 не му разреши да редуцира пасива си и приключи сета с нов брейк, като по този метод се наложи с 6-2.

Във втората част обаче Албот стартира да показва доста по-солидна игра в отбранителен проект и ретурът му се усъвършенства доста. Това оказа помощ на молдовеца да си сътвори доста повече благоприятни условия за офанзива и да пробие в седмия гейм, след което да затвърди брейка за 5-3. Беретини прекъсна серията му, само че международният №121 завоюва идващото си подаване на нула и изравни резултата в мача след 6-4.

Впоследствие обаче Беретини преоткри правилния темп и съумя да натрупа стабилен задатък от 4-1 в заключителната част. Това се оказа повратният миг, защото първата ракета на Италия не изпусна контрола върху протичащото се на корта и победи с 6-2, 4-6, 6-3 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР