BOSCH разширява обхвата на своята социална инициатива под надслов Не

...
BOSCH разширява обхвата на своята социална инициатива под надслов Не
Коментари Харесай

BOSCH разширява инициативата си Не изхвърляй, помогни!

BOSCH уголемява обсега на своята обществена самодейност под надпис " Не изхвърляй, помогни! ”. Целта е да се оползотворят хранителни артикули в остатък в българските семейства, които да се употребяват за подготвяне на топъл обяд за хора в потребност.

Според статистиката близо 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в международен мащаб, а единствено в границите на Европейски Съюз това количество надвишава 85 милиона тона. “Водени от желанието да допринесем за понижаване изхвърлянето на хранителни артикули и да помогнем на хора в потребност, развиваме самодейност на BOSCH в България, стартирайки неповторимата за страната ни обществена акция “Не изхвърляй, помогни ”, разяснява Диана Стойкова, маркетинг управител, BOSCH. “След като през първия стадий на акцията бяха събрани благотворително огромни количества храна за хора в потребност и видяхме с какво предпочитание се отзоваха на нашия апел стотици хора в цялата страна, взехме решение да разтеглим обсега на самодейността, като поканихме нови сътрудници и организации от цяла България “, добавя тя.

След старта през октомври 2020 година BOSCH уголемява благотворителната акция, като усилва местата в България, където ще бъде подготвен топъл обяд за нуждаещи се. Събирането на хранителни артикули ще се организира в интервала от 15 до 19 февруари в особено проведени за задачата пунктове в 229 офиса на Еконт в цялата страна, а приготвянето на топъл обяд ще бъде на 24 февруари.

Продуктите, които ще се одобряват, би трябвало да са дълготрайни и в период на валидност, да са с ненарушена опаковка и да не е належащо съхранението им в ледник. С дарените храни ще бъде подготвен топъл обяд за хора в потребност от сертифицираните кухни на (Югозападна България, София), (Северозападна България, Мездра), (Северна централна България, Русе), (Североизточна България, Варна), (Югоизточна България, Бургас) и Домашен обществен патронаж Пловдив (Южна централна България, Пловдив). 

В унисон с концепцията за нулев боклук, от BOSCH допълват акцията „ Не изхвърляй, помогни! “ със съпътстваща екологична самодейност, в границите на която от винилните рекламни платна, употребявани в първия стадий на акцията, Националната художествена изложба ще създаде чанти.

" Мениджър " и " Мениджър Нюз " са измежду медийните сътрудници на самодейността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР