БНР Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ Найден Геров:виж ощеБивши и

...
БНР
Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ Найден Геров:виж ощеБивши и
Коментари Харесай

В три варненски училища започват мащабни ремонти по европейски проект

БНР Бивши и сегашни възпитаници от
VІІ СОУ " Найден Геров ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Константин Арабаджиев ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Черноризец Храбър ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
IV ЕГ " Фр. Жолио - Кюри ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.До месец и половина следва да стартира реконструкцията и строително-монтажните работи в 3 от общо 10-те учебни заведения и детски градини, по плана " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна " по Оперативна програма " Региони в напредък ". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лева, а крайният период за привършване на всички обекти е юни 2019 година
Първите три образователни заведения, в които ще стартират ремонтните действия след привършване на тръжните процедури, са: Първо главно учебно заведение, 7 СУ " Найден Геров " и ОУ " Константин Арабаджиев ". В тях следва подсилване и саниране на постройките, замяна на дограма, на ел., ВиК и отоплителни съоръжения, ремонт на покривни пространства и други, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна.

По време на ремонтните действия се планува учениците от Първо главно учебно заведение да бъдат преместени в СУ " П. Кр. Яворов ". След привършване на строително-монтажните работи, ще последва противоположна смяна - всички възпитаници ще отидат в Първо главно учебно заведение, с цел да стартира ремонта в СУ " П. Кр. Яворов ". Ръководствата на двете образователни заведения би трябвало да обезпечат едносменен режим за образование за учениците в началния курс, а за останалите възрастови групи се разискват разновидности за двусменен режим.

Поради огромния брой на възпитаници в VII СУ "Найден Геров " преместването им е планувано в четирите най-близки учебни заведения, както следва:

- Децата от I и II клас ще отидат в Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн. Предприемат се стъпки пред РУО - Варна, те да преминат в първа промяна. По искане на родителите ще се извърши обезопасяване на стълбищата с защитни первази и парапети.

- Подготвителните групи за 5 и 6-годишните и децата от III и IV клас ще се образоват в ОУ " Черноризец Храбър ".

- Учениците от V до VII клас ще бъдат преместени в Първа езикова гимназия

- Учениците от VIII до XII клас ще бъдат преместени в IV EГ " Фредерик Жолио Кюри ".
Те ще се образоват втора промяна в приемащите учебни заведения.

Учениците от ОУ " Константин Арабаджиев " от филиалната постройка ще бъдат преместени в главната постройка на учебното заведение, като се резервира едносменния режим и целодневната подготовка на учениците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР