BNP Paribas Open, втори кръгТоми Пол – Александър Зверев 6-2

...
BNP Paribas Open, втори кръгТоми Пол – Александър Зверев 6-2
Коментари Харесай

Битка за №1? Зверев отпадна още в първия си мач в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, втори кръг
Томи Пол – Александър Зверев 6-2 4-6 7-6(2)

Най-голямата изненада до момента в шампионата – международният №3 Александър Зверев отпадна в Индиън Уелс още в първия си мач. Саша отстъпи на Томи Пол след 2-6 6-4 6-7(2).

Форхендът на Пол работеше превъзходно и американецът съумя да надстреля от тази страна съперника си, завършвайки с общо 28 уинъра.

Преди началото на шампионата третият в света попадна в полемиката за идната борба за първата позиция. За задачата обаче се нуждаеше мощно показване както на BNP Paribas Open, по този начин и в Маями.

Томи надигра изцяло Зверев в първия сет, след което пропиля две следващи благоприятни условия да поведе с пробив и във втория и бе осъден от късен пробив за 4-6. В третата част германецът проби пръв, само че противникът му реагира с рибрейк и го надигра изцяло в тайбрека.

Световният №39 игра самоуверено и търсеше риска от съвсем всяка обстановка.

За Александър Зверев това бе първият мач от Тура (игра за Купа „Дейвис“) след Акапулко, където бе дисквалифициран поради агресивното си поведение по отношение на съдията на стола – Саша дефинира обстановката като „най-лошия миг в живота му“.

В идващия кръг Пол ще срещне Алекс де Минор, който по-рано преодоля Джон Милман в австралийско дерби в Индиън Уелс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР