BNP Paribas Open, втори кръгДаниил Медведев – Брендън Накашима 6-4,

...
BNP Paribas Open, втори кръгДаниил Медведев – Брендън Накашима 6-4,
Коментари Харесай

Медведев и Зверев стартираха с чисти победи в Калифорния


BNP Paribas Open, втори кръг

Даниил Медведев – Брендън Накашима 6-4, 6-3

Александър Зверев – Педро Качин 6-3, 6-1

Даниил Медведев стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Индиън Уелс с двусетов триумф над Брендън Накашима. Руснакът владееше самодейността през съвсем целия дуел и удължи серията си от следващи победи на 15.

Негов конкурент в идващия кръг ще бъде Иля Ивашка.

След равностойното начало Медведев взе водачеството с пробив на нула, който след това затвърди за 4-2. До края на сета руснакът предприе по-дефанзивен метод, като това се оказа положително решение и осъщественият от него пробив се оказа единственият в сета, като по този метод петият подложен се наложи с 6-4.

Медведев продължи да господства и във втората част, като реализира ранен брейк и поведе с 2-0. Накашима избави брейкпойнт и редуцира пасива си, само че по-късно смият той пропиля четири шанса за пробив и руснакът възвърне разликата от два гейма при 3-1. При 4-3 някогашният №1 избави два следващи брейкбола, а по-късно завърши мача с нов пробив за крайното 6-4, 6-3.

Място в трети кръг откри и друга от звездите на шампионата – Александър Зверев. Германецът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и надви изрично над международния №66 Педро Качин, достигайки до тази фаза за трети път в последните си четири участия.

Следващият му конкурент ще бъде Емил Руусувуори.

Зверев записа повече асове (7-3) и уинъри (16-9), като в това време броят на непредизвиканите му неточности бе по-нисък (15-19). Германецът завоюва 82% от точките си на първи сервис (23/28) и осъществя четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който Качин пропусна и двата брейкпойнта, до които доближи.

Зверев реализира първия пробив в мача, като направи серия от три следващи извоювани гейма и поведе с 4-2. Качин бе покрай това да изравни резултата, само че при 4-3 пропусна брейкпойнт и олимпийският първенец завоюва подаването си. Впоследствие аржентинецът избави два сетбола, само че Зверев продължи да го слага напрегнат и още веднъж проби сервиса на международния №66, надделявайки с 6-3 в откриващия сет.

Втората част мина напълно под контрола на Зверев, който осъществя два поредни брейка и натрупа удобен задатък от 5-0. Качин редуцира пасива си, след което отрази мачпойнт, само че олимпийският първенец резервира хладнокръвие и завърши без напрежение мача, оформяйки крайното 6-3, 6-1 след 75 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР