Блогърът Каролин Стефани обикаля най-вече Европа и описва обичаите и

...
Блогърът Каролин Стефани обикаля най-вече Европа и описва обичаите и
Коментари Харесай

Френска блогърка даде ценни съвети за забраните на туристите в България

 Блогърът Каролин Стефани обикаля най-много Европа и разказва обичаите и законите в другите страни. Тя се стопира и на България, разказвайки какво може и какво не може да се прави тук.

" България притегля туристите с черноморското си крайбрежие, изобилието от култури и живописното многообразие на релефа. За да се насладите на почивката си, би трябвало да спазвате разпоредбите на престоя, с цел да не обидите локалните хора и да не изпаднете в неприятности ", написа Каролин, представена от " Блиц "

Ето и няколко съвета какво не може да се направи в страната.

Да се пазарите за цената

България не е богата страна. Нито един продавач или таксиметров водач няма да понижи цената на труда си. Желанието да се пазарите ще бъде възприето като еснафщина, а в крайни случаи - като засегнатост.

Спазвайте реда

Местните хора са привикнали със спокоен, лежерен живот. Същото се отнася и за връзката - извънредно рядко се среща ядосан или сърдит българин, те почитат туристите. Също по този начин те няма да разрешат спора или недоразумението посредством крясъци и рецензия, българите или няма да слушат съперника си или ще го изгонят. В случай на безвластие, екскурзиантът би трябвало да се свърже с локалните правоприлагащи органи.

Да пиете алкохол на улицата и да обикаляте пияни

Много от българите в провинцията се занимават с винопроизводство. Населението знае мярката за пиянство и уважава закона, който не разрешава пияните хора да се появяват на улицата и да показват пиянство на алкохол на открито.

Внимавайте с жестовете

С кимване на главата българите показват изрично противоречие, а с противоположния жест - единодушие. Същото се отнася и за доста други жестове. По-добре е въобще да не ги употребявате, с цел да не провокирате спор.

Да пушите където искате 

Пушенето отвън особено избрани места се санкционира с огромна санкция (до 300 евро!).

Да снимате каквото ви падне

Въпреки че българите са привикнали да задържат отрицателни страсти в себе си, те могат ясно да стачкуват, когато екскурзиант желае да снима джамия, летище, боен обект или черква.

Да изнасяте локалната валута

Българските пари би трябвало да останат в границите на страната. Опит за прибиране на няколко банкноти вкъщи ще бъде осъден съгласно локалните закони.

Разходка в циганския квартал

Това не е неразрешено от закона, само че е рисково. Местното население нараства няколко пъти по-бавно от циганското - можете да ги срещнете във всяко обитаемо място. Ако останете на тяхна територия, рискувате да загубите коли, пари и така нататък

Да отидете някъде без подарък

Запознанството с чужденците е доста потребно. Трябва да се помни, че даже най-евтиният подарък, деликатно селекциониран, ще настрои добре притежателите на къщата към екскурзианта. Обратното държание приказва за неприятен усет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР