Близо 40% от приходите от продажби на Булгартабак холдинг са

...
Близо 40% от приходите от продажби на Булгартабак холдинг са
Коментари Харесай

Почти половината приходи на "Булгартабак" са от сирене и електроника

Близо 40% от приходите от продажби на " Булгартабак холдинг " са от млечни артикули и електроника. Това се вижда от консолидирания доклад за последното тримесечие на предходната година, представен от capital.bg.

Продажбите на млечни артикули с марката " Лакрима " и на електроуреди в магазините " Техномаркет " към този момент образуват близо 40% от приходите на холдинга. Приходите от продажба на тютюневи произведения понижават от 321.4 млн. лева на 241.7 млн. лева и към този момент не заемат над 95% от продажбите на холдинга.

Така съгласно доклада нарастването на продажбите на компанията е със 17% от 335 на 392 млн. лева

Причината за внезапната промяна на посоката е, че през май предходната година свързваният с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски холдинг продаде главните търговски марки за цигари на интернационалния тръст British American Tobacco.

Така през предходната година холдингът и дъщерните му сдружения започнаха да изкупуват други предприятия, свързани с Делян Пеевски. През второто тримесечие " Благоевград – БТ " придобива мажоритарния дял от 72.65% от " Техномаркет България ", а през третото тримесечие част от цигарения холдинг става сдружението за млечни артикули " Лодис инвест ".

В доклада е записано, че с цел да компенсира продажбата на търговски марки, групата се ориентира към развиване на експортните пазари, главно в Близкия изток.

В доклада е маркирано също, че през последното тримесечие на годината благоевградската фабрика е продала мажоритарния си дял във фабриката за цигарени опаковки " Юрий Гагарин " и по този начин сдружението към този момент е изгубило статута си на асоциирано дружество.

В края на предходната година бяха освободени повече от половината служащи в благоевградската цигарена фабрика и съвсем всички чиновници в предприятието за обработка на тютюн в село Ясен, Плевенско.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР